Mobilitás

A Hertz és a BP összefog az elektromos járművek töltőhálózatának kiépítésében

NRGreport | 2022.10.02. 04:00

A Hertz és a BP elektromos járműtöltők ezreiből álló hálózat kiépítését tervezi Észak-Amerikában – adtak hírt legújabb vállalkozásukról a társaságok. Az elmúlt év során az autóbérlő óriás bejelentette, hogy több százezer elektromos jármű vásárlására készül különböző autógyártó cégektől. Azt állítja, hogy 2025-re flottájának 25%-a elektromos lesz.

Az új állomásokat a Hertz növekvő elektromos járműparkjához használják majd, és nyilvánosak is lesznek. A Hertz már 1600 töltővel rendelkezik a világ 65 országában. A Hertz korábban a BP-vel 2021 decemberében felvásárolt Amply Powerrel dolgozott együtt, amelyet BP Pulse névre kereszteltek, hogy idén 25 Hertz-es helyszínen építsenek töltőket. Az első új állomás várhatóan jövőre indul. -derült ki a BP által kiadott közleményből, azonban azt nem közölték, hogy pontosan hány töltőt építenek.

Jonathan Stern szóvivő szerint a Hertz pályázhat az elektromos járművek töltésére rendelkezésre bocsátott 7,5 milliárd dolláros szövetségi támogatás egy részére. A Hertz arra számít, hogy számos telephelye, különösen a rosszul ellátott területeken, jogosult lesz némi kormányzati támogatásra, de a vállalat még mindig elemzi a lehetőségeket, fejtette ki Stern.

A partnerség pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. A Hertz és a BP Pulse azt állítja, hogy aláírtak egy szándéknyilatkozatot, amely felgyorsítja az elektromos járművek fogyasztói elterjedését. A BP korábban elmondta, hogy 2030-ig 100 000 töltőt szeretne építeni világszerte.

A nagy autógyártókat képviselő Alliance for Automotive Innovation adatai szerint az idei év első felében az Egyesült Államokban eladott járművek nagyjából 5%-át az elektromos járművek tették ki.

A cég szerint több mint 25 000 Uber-sofőr bérelt elektromos autót a Hertztől, és 5 millió mérföldet utazott velük.

Tavaly októberben jelentették be először, hogy 100 000 Tesla járműre ruháznak be a projekt érdekében. Áprilisban azt mondták, hogy akár további 65 000 elektromos járművet vásárolhatnak majd a következő öt évben a Volvóból kiváló Polestartól. A múlt héten a Hertz bejelentette, hogy a következő öt évben 175 000 elektromos járművet vásárolnának a General Motorstól.

Kép forrása: edition.cnn.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.