Mobilitás

A Porsche az e-kerékpárok terén is készül új fejlesztésekkel

NRGreport | 2022.10.14. 10:05

Az eBike Sport és eBike Cross tavalyi sikeres bevezetése után a Porsche 2022-ben mindkét kerékpárhoz olyan frissítésekkel készül, melyek növelik a teljesítményt és még több élményt nyújtanak.

A Porsche már egy ideje dolgozik azon, hogy az elektromos kerékpár piacon is növelje jelenlétét, ezért, augusztusban vegyesvállalatot alapított holland Ponooc Investment B.V nevű vállalattal.  A közös vállalati tevékenységektől függetlenül a Porsche továbbra is együttműködik hosszú távú partnerével, a Rotwilddel jelenlegi e-bike modelljein.

2022-ben két kerékpárhoz is készült frissítésekkel a teljesítmény és a kerékpárok által nyújtott élmény növelése érdekében.

A Porsche Taycan sportos karaktere mindkét új modell esetében inspirációként szolgált. A szervesen formázott karbon váz a jármű lendületes vonalvezetését tükrözi. A Studio F. A. Porsche által kifejlesztett lapos vázkialakítás optimális fényvisszaverődést biztosít. Mindkét modellt a Rotwild eBike-szakértővel együttműködve fejlesztették ki.

Porsche eBike Sport – egy sokoldalú kerékpár
Az új Continental gumiabroncsok nagyobb tapadást biztosítanak a kavicsos és burkolatlan utakon. A hátsó keréken mostantól egy erőteljes Magura négydugattyús féknyereg is dolgozik, amely nagyobb fékegyensúlyt teremt a még erőteljesebb lassításhoz. A Shimano EP-8 motor a 630 Wh-s akkumulátorral együtt erőteljes gyorsulást biztosít

A Magura Cockpit Integration (MCi) révén a legmagasabb szintű alkatrész-integráció, a szárba és a nyeregcsőbe integrált Supernova világítás, valamint az integrált fék- és váltókábelek tovább hangsúlyozzák az eBike sportos megjelenését. Az új, mellékelt okostelefon-csatlakozó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összekapcsolják elektromos kerékpárjuk és okostelefonjuk.

Porsche eBike Cross – minden túrákról és nyomvonalakról

A Shimano által újonnan kifejlesztett erős EP-8 motor maximális teljesítményt és természetes vezetési élményt nyújt a vezetőnek. A Magura-MT trail tárcsafékek – eBike-ra optimalizált féktárcsákkal – optimális lassítást biztosítanak, míg a Shimano XT hátsó váltó gyors váltásokat garantál az igényeknek és a terepviszonyoknak megfelelően. A hidraulikusan állítható Crankbrothers nyeregcső ideális és gyorsan állítható üléspozíciót biztosít maximális mozgásszabadság mellett. Az új Fox 34 Performance rugóvilla 120 mm rugóúttal, hátul pedig a 100 mm rugóúttal rendelkező Fox Float DPX lengéscsillapítóval kombinálva biztosítja a kíméletes utazást és bővíti a kerékpár felhasználási területét.

 

Kép forrása: porsche

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.