Trading

Megijedt a recessziótól az olajár és esni kezdett

Takács Csongor | 2022.10.15. 01:20

Az olajárak pénteken több mint 3%-ot zuhantak, mivel a globális recessziós félelmek és a gyenge olajkereslet, különösen Kínában, felülmúlta az OPEC+ kínálati céljának nagymértékű csökkentése által nyújtott támogatást.

A Brent nyersolaj határidős jegyzése 3,03 dollárral, azaz 3,2%-kal 91,54 dolláron állt hordónként 13:14 órakor EDT (1714 GMT), míg az amerikai West Texas Intermediate (WTI) nyersolaj határidős jegyzése 3,6 dollárral, azaz 4%-kal 85,51 dollárra esett.

forrás: oilprice

A Brent és a WTI kontraktusok a pénteki nap nagy részében összevissza ingadoztak, de a héten 6,4%-kal, illetve 7,5%-kal csökkentek.

Az amerikai maginfláció 40 év óta a legnagyobb éves növekedést könyvelte el, ami megerősítette azokat a nézeteket, amelyek szerint a kamatlábak hosszabb ideig magasabbak maradnak a globális recesszió veszélye mellett. A következő amerikai kamatdöntés november 1-2-án esedékes.

Az amerikai fogyasztói hangulat októberben folyamatosan tovább javult, de a háztartások inflációs várakozásai kissé romlottak a legutóbbi felmérés szerint.

fotó: pixabay

  Takács Csongor
Címkék
#Brent   #energia   #infláció   #olajár   #OPEC+   #recesszió   #tőzsde   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.