Fenntarthatóság

A Dechatlon vagy „Nolhtaced”? Nézőpont kérdése, a lényeg a fenntarthatóság

NRGreport | 2022.10.18. 10:45

A Decathlon célja, hogy megismertesse a fordított értékesítés lehetőségét – vagyis, hogy a vásárlók újra eladhassák használt ruháikat a márkának – ezért Belgiumban, szó szerint márkajelzését is megfordította.

A fenntarthatóság újfajta marketingje

A Decathlon üzletek a belgiumi Evere-ben, Namurban és Gentben egy hónapra Nohltacedre változtatják nevüket – jelentette be a vállalat október elején.

A vállalat a fordított márkanévvel, az úgynevezett „reverse shopping”, vagyis fordított irányú értékesítési szolgáltatásra szeretné felhívni a figyelmet. A logója is követi a célt, a Decathlon „Nohltaced”-re változik az említett három városban. Emellett a sportáruház közösségi médiacsatornáin és weboldalán is megjelenik majd. – írta meg a sustainabilitymag.com

Hogyan lesz ez fenntartható szolgáltatás?

A márka lehetővé teszi vásárlói számára, hogy használt sporteszközeiket pénzszolgáltatás ellenében visszajuttassák az áruháznak, hogy a vállalat a termékeket, vagy miután eredeti állapotukba visszaállították újra-értékesíthesse, vagy, a már használt eszközöket garanciával továbbértékesítse.

A cél az, hogy a lehető legtöbb felszerelést újrahasznosítsuk, és ezzel csökkentsük a környezetre gyakorolt hatást és elkerüljük a hulladéktermelést. A Decathlon használt-termék kínálata lehetővé teszi a kevésbé tehetős fogyasztók számára is, hogy olcsóbban vásárolhassanak minőségi sportfelszerelést” – nyilatkozta sajtóközleményében a Nohltaced Belgium.

„Ahhoz, hogy tevékenységünket továbbra is fenntartható módon fejleszthessük, nagy mértékben támaszkodunk termék visszavásárlási szolgáltatásunkra, használtcikk-kínálatunkra, az eszköz bérbeadási szolgáltatásunkra és a javításokra” – tette hozzá Arnaurd De Coster, a Second Life Nohltaced Belgium igazgatója. „Első pillantásra ez a névcsere lehet csupán egy egyszerű marketing kezdeményezésnek tűnik, azonban kiemelt célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a visszavásárlási szolgáltatásunkat.”

Az úttörő szemlélet eredménye

A fordított értékesítési rendszer valamennyi márka sportcikkére kiterjed (kivéve az alsóneműket, fürdőruhákat, zoknikat és sisakokat), amelyeket a vásárlók áruházi utalványokért cserébe eladhatnak. A Decathlon adatai alapján idén már 26 000 darab terméket gyűjtöttek össze Belgiumban, ami több mint 593 000 euró értékű utalványt jelent.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.