Mobilitás

Finomporszűrő elektromos járművekhez az Auditól

NRGreport | 2022.10.20. 06:00

Egy kísérleti projekt keretében az Audi a MANN+HUMMEL beszállítóval együttműködve olyan részecskeszűrőt fejleszt elektromos autókhoz, amely összegyűjti a környező részecskéket. Mind vezetés, mind töltés közben már az első kísérleti szakaszban elősegíti a levegőminőség javítását a városokban. Az innovatív technológiát a londoni Greentech Festivalon mutatták be.

A jármű hajtásrendszerétől függetlenül a közúti forgalomban lévő finom por 85 százalékáért a fék, a gumiabroncs vagy az útkopás a felelős. A legkisebb, szabad szemmel alig észrevehető porrészecskék mindössze néhány mikrométer méretűek, átmérőjük mindössze 10 mikrométer, ezért könnyen belélegezhetők. Az elmúlt évben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb szálló por határértékeket javasolt, de szakértők szerint Németország számos városi területén lehetetlen lenne betartani ezeket az új értékeket.

Passzív szűrés vezetés közben, aktív szűrés töltés közben

Az Audi arra törekszik, hogy a termelés szén-dioxid-semleges legyen, és lehetőség szerint csökkentse a kibocsátást. Az Audi a MANN+HUMMEL beszállítóval közösen kifejlesztett egy szűrőt az elülső részhez, az Audi Urban Purifier-t. Ez képes összegyűjteni a környezetéből származó részecskéket; hasonlóan működik, mint az egyes városokban már használatos helyhez kötött rendszerek. A mobil változat nemcsak az autó saját kibocsátását nyeli el, mint például az Audi e-troné, hanem más járművekét is.

Fabian Groh, az Audi AG csatolórendszer-fejlesztési projektmenedzsere fejtette ki, hogy a kísérleti projektet 2020-ban indították el, és várhatóan 2024-ig fog tartani. Rámutatott, hogy ez az eszköz jól példázza az innovációra való törekvésüket, amely mindenki javát szolgálja. Mindeközben egy sikeres együttműködésről is van szó az érintett beszállítókkal.

A szűrő a jármű már meglévő légáramlásában, a hűtő előtt helyezkedik el, így csak néhány módosításra van szükség az autón, ennek köszönhetően a költségek alacsonyak. A szűrőelem vezérlése a kapcsolható hűtőlevegő-bemeneten keresztül történik, és mechanikai funkciója a porszívóhoz hasonlítható. Hasonló elv szerint a finom porszemcsék a szűrőben maradnak, és a levegő továbbra is át tud áramlani rajta.

A szűrőt eddig az Audi e-tron tesztjárművekben használták. Menet közben a jármű mozgása révén passzívan szűr; levegő áramlik át a szűrőrendszeren, amely a legkisebb részecskéket is felfogja. Azonban van lehetőség szűrésre az álló töltés során is. A már minden elektromos járműbe beépített ventilátor továbbítja a környező levegőt a hűtőn keresztül – a rendszer kihasználja ezt a folyamatot, és így a finom porszűrő segítségével aktívan szűrheti a rajta átáramló levegőt, biztosítva a legkisebb részecskék felszívódását az állóhelyzet ellenére. Ideális a városi környezetben való használatra, ahol a szennyezettség sokkal magasabb, mint a vidéki területeken.

Tesztekkel bizonyított hatékonyság

A tesztjárműveken keresztül végzett számítások nemcsak a szűrők hatékonyságának elemzésére szolgáltak, hanem annak megállapítására is, hogy a technológia befolyásolja-e a jármű általános használatát. Az Audi e-tron több mint 50,000 kilométeres tartóssági tesztje után egyértelmű volt a válasz: a szűrőknek nincs negatív hatása az elektromos jármű működésére, beleértve a forró nyári napokat vagy a gyorstöltést sem.

A rendszer annyira hatékony, az adott használat mértékétől függően, hogy az Audi e-tron részecskéket teljesen kiszűri egy olyan erősen szennyezett városban, mint amilyen Stuttgart. A rendszer még hatékonyabbá tételének érdekében az Audi a MANN+HUMMEL-lel dolgozik együtt, melynek köszönhetően a már meglévő érzékelőkhöz, például időjárási állomásokhoz, is képes legyen csatlakozni. Emellett terveznek még egy olyan fejlesztést, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy meghatározzák, mikor legyen aktív a rendszer és amely láthatóvá teszi, mennyi lett már kiszűrve.

Egy szűrőrendszer újrahasznosított anyagokból

A szűrő könnyen karbantartható, és csak a szokásos szervizintervallum elérésekor szükséges cserélni. A teljes szűrőrendszer életciklus-elemzése kimutatta, hogy 14,9 kilogramm szén-dioxid-ekvivalensnek felel meg. Ezenkívül maga a szűrő 15 százalékban újrahasznosított anyagból áll, és a teljes rendszer 60%-ban újrahasznosított.

Az Audi a nulla nettó szén-dioxid-kibocsátás alatt azt a helyzetet érti, amelyben az egyéb lehetséges csökkentési intézkedések kimerülése után a vállalat ellensúlyozza az Audi termékei vagy tevékenységei által kibocsátott szén-dioxidot és/vagy azt a szén-dioxid-kibocsátást, amely jelenleg nem kerülhető el az ellátási láncban, a gyártás és az újrahasznosítás folyamatában.

Kép forrása: audi-mediacenter.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.