Fenntarthatóság

Az akkumulátoripar vezetői Budapesten vitatták meg a szektor jövőjét (X)

NRGreport | 2022.10.21. 13:30

Immár második alkalommal rendezték meg a Hungarian Battery Day konferenciát, ahol Magyarország és régió iparági vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós döntéshozók és prominens szakmai szervezetek képviselői vitatták meg az akkumulátoripar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat. A konferenciát 2022. október 20-án rendezte meg a Magyar Akkumulátor Szövetség és a White Paper Consulting a budapesti Marriott Hotelben. Az eseményt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg.

Az utóbbi években az akkumulátorgyárak és a rájuk épülő beszállítók komoly klasztert hoztak létre Magyarországon. Az Európai Unióban Magyarország rendelkezik a legnagyobb akkumulátorgyártó-kapacitással, az elmúlt időszak nagy beruházási bejelentései pedig azt mutatják, hogy az iparág jelentősége a jövőben még tovább fog növekedni.

„Mára Magyarország az akkumulátoripar bajnoka lett Európában” mondta Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke. Az Európai Bizottság alelnöke azt is kiemelte, hogy a magyar akkumulátoripar komoly fejlődésén ment keresztül, különösen a külföldi befektetések beáramlása terén.

A magyar kormány a jövő egyik kiemelten fontos szektoraként tekint akkumulátorgyártásra és stratégiai célkitűzése, hogy lépést tartva az új járműipari trendekkel, Magyarország az akkumulátorgyártási értéklánc fontos szereplője legyen.

A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen az energiatárolás fejlesztése nagymértékben hozzájárul a közlekedés és az energiaipar fenntartható átalakításához, így a nemzeti és nemzetközi klímacélok eléréséhez is.

Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az akkumulátoripar „nem csak a piacokról szól, hanem az emberekről is”, kiemelve, hogy „a nagy történeteket az emberek, nem intézmények írják”. Kaderják Péter emellett elmondta, hogy Magyarország élen jár a zöld átállásban, beleértve az autóipart is.

Az akkumulátorszektor egy gyorsan fejlődő iparág Magyarországon; az elmúlt években közel megduplázódott a beruházások száma (7 milliárd eurós FDI,14 000 munkahely létrehozása, amely a jövőbeni beruházásokkal 25 000-re emelkedhet).

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminiszetre úgy fogalmazott: „a magyar kormány célja, hogy Magyarország a nyugat és a kelet találkozási pontja legyen”. A miniszter kiemelte, hogy a német autógyártók, mint a BMW és a Mercedes továbbra is bővítik magyarországi tevékenységüket, beleértve az elektromos járművek gyártását.

Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára emlékeztetett a kormány közelmúltbeli 16 milliárd eurós beruházási csomagjára és kiemelte, hogy az akkumulátoripar versenyelőnyét.

Kiss Csaba az MVM vezérigazgató-helyettese az energiatárolásról szóló panelbeszélgetésen rámutatott, hogy 2050-re a magyar akkumulátorgyártási kapacitásnak a jelenlegi ötszörösére kell növekednie. Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója megjegyezte, hogy a piacot újra kell tervezni, úgy hogy megfeleljen a kitűzött céljainknak. Csatlakozva hozzá Szabó Róbert, a Huawei Smart PV Solutions igazgatója úgy vélekedett, hogy az energiatárolási alapvetően szektor „jó úton halad”, megemlítve a villamosenergia hálózatba történt befektetéseket.

Tjerk Raske, a Dräger európai marketingért felelős vezetője emlékeztetett, hogy az akkumulátoripar nagy mértékben hozzájárul az ENSZ Fenntartható Fejlődés Globális Céljainak (UN SDG) eléréséhez is.

Az autóipar képviselői megvitatták az elektromobilitás és az energiatárolás közötti összefonódó kapcsolatot. Martin Schuster, a BMW alelnöke rámutatott a nyersanyagok döntő szerepére, amelyek az elektromos autók akkumulátorának 80 százalékát teszik ki. Szilágyi Balázs, a CATL kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője szerint fontos, hogy a K+F-et tágabb értelemben kezeljük és ne szorítkozzunk pusztán a termelés innovációra. Markus Tatzer, a Porsche Holding MOON POWER GmbH vezérigazgatója elmondta, hogy az e-mobilitás fejlődése az innovatív töltési megoldások fejlesztésén is múlik, amelyet kutatás-fejlesztésen keresztül lehet elérni.

A szabályozási környezetet tekintve Nagy Ákos, a Kinstellar vezető jogásza felvázolta a 2026-ban életbe lépő európai akkumulátor-szabályozás főbb szempontjait, és azt, hogy az iparág hogyan készülhet fel erre. Elmomndta, hogy a rendelet elsősorban a gyártási és forgalmazási folyamatokat, valamint a vállalatok karbonkibocsátási jelentését befolyásolja.

Dobó Zsolt, a Metal Shredder Hungary kutatás-fejlesztési szakértője a magyarországi sikertörténetekről tartott beszélgetésen elmondta, hogy a jelenlegi válság inkább lehetőséget jelent az iparág számára, nem pedig veszélyt és beszámolt a Metal Shredder Hungary egyik kulcsfontosságú teékenységéről, a lítium akkumulátorok újrahasznosításáról.

Thore Sekkenes, a European Battery Alliance program igazgatója optimista az iparág jövőjével kapcsolatban. Kiemelte, hogy az iparág már 2017 óta is hatalmas fejlődésen ment keresztül, 2030-ra pedig az EBA 1 terabájt kapacitással számol.

 

Támogatott tartalom (X)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.