Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Kísérleti projekt: A vegyes műanyaghulladék újra felhasználhatóvá válik (X)

NRGreport | 2022.10.24. 04:05
Támogatott tartalom

Az Audi támogatja a fenntartható termékfejlesztést, és egyre több anyagciklust kíván létrehozni. A négykarikás vállalat tudományos és ipari partnerekkel együtt kutatja az anyagok jobb újrahasznosíthatóságának és az elsődleges anyagok megtakarításának lehetőségeit. A Fraunhofer Intézettel együttműködve a gyártó most egy újabb módszert tesztel a műanyagok újrahasznosítására és tömeggyártásra való felhasználhatóságára.

Az Audi a járműipari értéklánc szerves részévé kívánja alakítani az anyagciklusokat. A vállalat egyre több anyag és alkatrész esetében indít kísérleti újrafeldolgozási projekteket. Ennek célja, hogy minél több feldolgozási technikával szerezzenek tapasztalatot. Az anyagciklusoknak több előnye is van: egyrészt csökkentik a megújuló és a nem megújuló nyersanyagok iránti igényt. Másrészt az anyagciklusokon alapuló anyagok energialábnyoma is kedvezőbb. A négykarikás vállalat az újrahasznosításhoz szükséges energiát is szem előtt tartja – azokat a folyamatokat, amelyek ökológiai szempontból nem észszerűek, a kísérleti szakasz után nem fogja folytatni. Emellett az egyre hatékonyabb újrahasznosítási módszerek fenntarthatóbbá teszik a vállalat egészének működését.

Különböző újrahasznosítási módszerek a különböző típusú műanyagokhoz

Mivel nem minden műanyagtípus válogatható és hasznosítható azonos minőségben vagy akár azonos módon, az Audi különböző technológiákat vizsgál egyszerre: mechanikai, kémiai és újabban a fizikai újrahasznosítást. Az Audi jövőképe az, hogy egyre több anyagot minősítsen a járművekben való változatos és igényes alkalmazásra megfelelőnek, valamint, hogy a ciklusok lezárása érdekében meghatározza az optimális feldolgozási és újrahasznosítási technikákat.

A mai járművek jellemzően több mint 200 kilogramm különböző műanyagot és műanyag kompozitot tartalmaznak. A lökhárítók, a hűtőrácsok, a különböző beltéri alkatrészek, valamint a hajtásrendszer és a légkondicionáló alkatrészei mind ebből készülnek. Ezt az esetenként vegyes műanyaghulladékot először mechanikusan összezúzzák és elválasztják a többi anyagtól. Ezt követően egy későbbi eljárás során ismét műanyag szemcsékké lehet alakítani.

Ugyanazok a követelmények vonatkoznak az újrahasznosított és a primer anyagokból készült alkatrészekre

A műanyagokkal szemben támasztott minőségi követelmények magasak. Az újrahasznosított alkatrészekre ugyanazok a kritériumok vonatkoznak, mint a primer anyagokra. Ilyen például ütközésbiztonság, a hő- és a közegállóság, például szerves oldószerekkel, olajjal vagy hidraulikus folyadékokkal szemben. Továbbá a jármű teljes élettartama alatti formatartósság és minőség, a tapintás, a megjelenés és az illat tekintetében.

A műanyagok mechanikai újrahasznosítása ott éri el a határait, ahol a különböző műanyagokat kompozitként dolgozzák fel, és különböző ragasztókat, bevonatokat és töltőanyagokat, például üvegszálakat is használnak. További hátránya, hogy a műanyag minősége minden egyes mechanikai feldolgozási lépéssel romlik. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen módon újrahasznosított műanyagok már nem alkalmasak a járműgyártásban való felhasználásra, különösen nem a biztonsággal kapcsolatos alkatrészek esetében.

Az Audi a Karlsruhei Technológiai Intézettel és ipari partnereivel közösen egy kémiai újrahasznosítási módszert is kifejlesztett. A vegyes műanyaghulladékot pirolízisolajjá alakítják. A pirolízisolaj minőségi műanyagok előállításának nyersanyagaként helyettesítheti a nyersolajat. Az így előállított alkatrészek ugyanolyan értékesek és biztonságosak, mintha primer anyagból készülnének.

Megvalósíthatósági tanulmány a fizikai újrahasznosításról

A mechanikai és kémiai újrahasznosításra irányuló kutatási projektek mellett az Audi a Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV intézettel együttműködve megvalósíthatósági tanulmányt is készít az autóipari műanyaghulladék fizikai újrahasznosításának és járművekben való újrafelhasználásának lehetőségeiről. Ez a módszer lehetővé teszi a jelentősen magasabb szennyezettségű műanyagok feldolgozását is, ami azt jelenti, hogy a régi járművek esetében elegendő az egyszerű és részleges előválogatás.

A kémiai újrahasznosítással ellentétben a műanyag nem semmisül meg a fizikai újrahasznosítás során, hanem oldószerekkel oldják fel. Ez azt jelenti, hogy nem következik be kémiai bomlási reakció, és a polimerláncok sértetlenek maradnak.

„Csak teljesen ártalmatlan anyagokat használunk oldószerként” – magyarázza Dr. Martin Schlummer, a Fraunhofer IVV intézet munkatársa. „Az egyéb szilárd anyagokat, amelyek zavarhatják az új végterméket, elkülönítjük”.

Szükség esetén az olyan feloldódott anyagok, mint például az égésgátlók szintén kioldhatók a műanyag oldatból. A felhasznált oldószereket ezután elpárologtatják, és ugyancsak a ciklusba vezetik.

A járművekben felhasznált újrahasznosított anyagok arányának további növelése

A jövőben az Audi tovább kívánja növelni az újrahasznosított anyagok arányát a járművekben. Egy Audi Q4 e-tronban már 27 újrahasznosított anyagból készült alkatrész található. A külső részek közé olyan alkatrészek tartoznak, mint például a rögzítőkonzolok, amelyeknek különösen magas követelményeket kell teljesíteniük a mechanikai tulajdonságaik tekintetében. Ráadásul a fényszórótartó konzolok, a kerékjárat-bélések, a sárvédőburkolatok, a padlóburkolatok és a kerékspoilerek nagy része újrahasznosított alapanyagokból készül.

Az Audi Q4 e-tron belső terében a szigetelő- és csillapítóanyagok újrahasznosított anyagokból készülnek. Ráadásul a látható felületek közül is sok tartalmaz újrahasznosított anyagokat. Ezek közé tartoznak a padlóburkolat és a csomagtér-burkolat egyes részei. Az S line belső térben a sportülések kárpitozása Dinamica mikroszálas anyagból készül, műbőrrel kombinálva. A Dinamica anyagának 45 százalékát poliészter szálak alkotják, amely ennek ellenére úgy néz ki és olyan érzetű, mint a szarvasbőr. A felhasznált szálak újrahasznosított PET-palackokból, régi textíliákból vagy maradék szálakból származnak.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.