Mobilitás

Az új kinézetű, üzemanyag-takarékos repülőgépeket a NASA figyelmét is felkeltették

NRGreport | 2022.11.05. 04:00

A mérnökök olyan radikálisan új terveket vizsgálnak a kereskedelmi repülőgépek számára, amelyek kevesebb energiát használnának és alacsonyabb lenne a károsanyag-kibocsátásuk.

A modern utasszállító repülőgépek kialakítása  az 1950-es évekből  eredeztethető: fémcső és hátracsapott szárnyak, amelyek alatt sugárhajtóművek vannak elhelyezve. Eljuttatják a utasokat oda, ahová menni akarnak, és vissza. De több évtizedes kutatás után a 2030-as évek végére valami egészen mással repülhetünk nyaralni.

Az olyan szokatlan konstrukciókat, mint például az egyes katonai repülőgépeknél jelenleg használt „csupaszárnyú” formák, amelyek a kabint és a szárnyakat egy darabban egyesítik, már évek óta az utasszállító repülőgépek számára is felmerült lehetőségként. Most az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak növekedése és az új gyártási anyagok megjelenése egy lépéssel közelebb hozta az újragondolást a valósághoz, állítják a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal tudósai.

A meglévő repülőgépekből már szinte minden üzemanyag-takarékos aerodinamikai hatékonyságot kicsavartak. A következő generációnak merészebb tervezésre lesz szüksége, hogy megfeleljen az új környezetvédelmi előírásoknak és a légitársaságok üzleti szempontjainak, és ez arra kényszeríti a repülőgépgyártókat, hogy újra a tervezőasztalhoz üljenek.

A tervek jelenleg főként művészi ábrázolások, modellek és kis méretű prototípusok formájában léteznek. Ez most végre megváltozhat. A NASA júniusban pályázatot hirdetett amerikai vállalatok számára, hogy tervezzenek és építsenek egy teljes méretű bemutató repülőgépet. A szabályok szerint a pályázóknak a Boeing Co. 737-esének méretű, 150 utas szállítására alkalmas repülőgépeket kell megcélozniuk. Az űrügynökség olyan prototípust szeretne, amely már 2027-ben repülhet, és a következő évtizedben készen állhat a sorozatgyártásra.

Az NASA ezidáig nem árult el részleteket a szeptemberi határidőig benyújtott javaslatokról, azonban rámutatott, hogy a közelmúltban kutatók és a repülőgépgyártók által egyaránt több kiváló alternatív terv is készült. Ezek közé tartoznak a repülőgépek repülő szárnyakra emlékeztető testei, amelyekben az utasok 10 vagy több keresztben ülnek, szemben a Boeing 737-esek hatos soraival. Mások hosszú, vékony szárnyakkal rendelkeznek, amelyeket össze kellene hajtani, hogy beférjenek a repülőtéri kapukba. Egyes tervekben a szárny alatti fúvókákat a repülőgép hátuljára szerelt, hátrafelé néző légcsavarok helyettesítik.

 

Kép forrása: pexels

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.