Mobilitás

Az Egyesült Államokban a kisiskolások hétköznapjainak egyre inkább részévé válik az e-mobilitás, jönnek az e-iskolabuszok

NRGreport | 2022.11.09. 06:10

Az elektromos iskolabuszok egyre nagyobb teret nyernek az Egyesült Államokban. A Lion Electric nevű gyártóóriás a napokban jelentette be, hogy az illinois-i gyárában legyártotta első, amerikai, nulla károsanyag-kibocsátású elektromos iskolabuszát.

A Lion jelenleg a legnagyobb elektromos járműgyártó a szegmensében, székhelye Kanadában van. Elsősorban sárga iskolabuszokat, tömegközlekedési buszokat, nyerges vontatókat, vödrös teherautókat és hulladékgyűjtő teherautókat gyárt, amelyek mindegyike nulla károsanyag-kibocsátással, akkumulátoros-elektromos meghajtással működik.

2021 májusában a Lion Electric az Illinois állambeli Joliet városát választotta jövőbeli amerikai gyártóüzemének székhelyéül. A 900 000 négyzetméteres üzemet az Egyesült Államok legnagyobb, nulla károsanyag-kibocsátású, közepes és nehéz teherbírású EV-ket gyártó dedikált gyártási telephelyeként tüntették fel meg. – írta meg az electrek.co.

A Lion Electric az elsők között volt a teljesen elektromos közép- és nehéz tehergépjárművek, például az EV iskolabuszok terén, és immár több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik. Még azelőtt, hogy a közlekedési ágazat környezeti hatásainak minimalizálása érdekében az EV-k és a nulla kibocsátású technológiák „all in”, vagyis „mindent bele” gondolkodásmódja világszerte elterjedt volna, a Lion teljes mértékben a villamosításra összpontosított.

A Lion számos jelentős ügyféllel rendelkezik Észak-Amerikában az elektromos teherautók (Amazon, Ikea) és buszok (First Student, LA USD, STA, National Express, ZUM) tekintetében. Az ügyfelek elektromos meghajtásra való átállásának elősegítése érdekében a Lion teljes körű, kulcsrakész megoldást kínál, beleértve az EV kiválasztását, a támogató töltőinfrastruktúrát, a finanszírozást, a képzést, a karbantartást és a kommunikációt.

A Lion eddig az elektromos járműveit a Québec-i Montreal közelében lévő, 200 000 négyzetméteres, külön erre a célra fenntartott létesítményében gyártotta, amely egyben a vállalat központja is. Mivel a telephely évi 2500 EV gyártási kapacitással rendelkezik, a Lion a Joliet-i gyárral bővíti gyártási kapacitását, hogy segítse az elektromos iskolabuszok iránti növekvő keresletet az Egyesült Államokban.

„A mai nap jelentős mérföldkő a Lion számára” – jelentette ki Eric Pansegrau, a Lion Joliet-i gyárának igazgatója, amikor az első LionC elektromos iskolabusz legördült a szalagról

A Lion, mikor a második negyedéves eredményeit bejelentette, kifejtette, hogy jó úton halad afelé, hogy az amerikai gyárban az első elektromos iskolabuszok gyártása az év végére megvalósuljon, és meg is valósította tervét.

A közelmúltbeli amerikai éghajlati és finanszírozási kezdeményezésekkel a Lion Electric „jó helyzetben van ahhoz, hogy támogassa az iskolai körzeteket az átállásban”, és teljes hálózati megközelítést kínál. Például az EPA Clean School Bus programja (a kétpárti infrastrukturális törvény része) 5 milliárd dollárnyi finanszírozást biztosít az elektromos iskolabuszok amerikai bevezetésének felgyorsítására. Az első körben közel 1 milliárd dollárt 289 iskolakörzetnek ítélték oda.

Ezen felül több város és állam is elkötelezte magát az elektromos iskolabuszok mellett, például New York, amely 2035-ig iskolabuszainak 100%-át kívánja villamosítani.

Pansegrau emellett hozzátette: Izgatottan várják, hogy belépjenek a gyártás felfutási szakaszába, kezdetben a teljesen elektromos LionC iskolabuszra összpontosítanának.

A Lion arra számít, hogy a jolieti gyárának éves termelési kapacitása 20 000 elektromos busz és teherautó lesz, miután a gyártási tevékenységet skálázza. A telephely először az elektromos iskolabuszokra fog összpontosítani, hogy kielégítse a megugró keresletet.

 

Kép forrása: unsplash

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.