Trading

Egyelőre nem indul újra a BP rotterdami finomítója

Csongor Takács | 2022.11.23. 01:51

A BP bejelentette, hogy elmarad a rotterdami nagy finomítójának tervezett újraindítása, miután a szakszervezetek közölték, hogy a bérezésről folyó vita miatt nem segítenek a finomító üzembehelyezésében. A finomítót a múlt héten műszaki problémák miatt állították le.

A BP közleményben sajnálkozott, hogy a szakszervezetek kitartanak, utalva a hétfői előzetes figyelmeztetésükre, miszerint nem fognak együttműködni az újraindításban, hacsak a BP nem változtat a fizetéssel kapcsolatos álláspontján.

A tervezett újraindítást felfüggesztették, és a rotterdami finomító működése továbbra is szünetel

Jaap Bosma, a szakszervezet szóvivője elmondta, hogy a dolgozók továbbra is jelen vannak a finomítóban, és azokat a feladatokat elvégzik, amelyek biztosítják a berendezések sértetlenségét és hogy működőképesek maradjanak.

A BP szóvivője nem volt hajlandó válaszolni a vállalat nyilatkozatán túlmenő kérdésekre, és nem tudta megmondani, meddig tarthat a finomító bezárása.

Az új kollektív munkaszerződésről szóló tárgyalások április óta folynak. A szakszervezetek 9,5%-os béremelést és egyszeri bónuszt szeretnének, míg a BP 5%-os emelést és egyszeri bónuszt ajánlott. A holland infláció 15% körüli.

fotó: bp

  Csongor Takács
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.