Vállalatok

Lakatos Benjamint választották a MET Csoport Igazgatóságának új elnökévé

Devenyi Dalma | 2022.12.01. 11:45

A MET Csoport Igazgatósága Lakatos Benjamint választotta meg új elnöknek – jelentette be a svájci központú energiavállalat. 2022. november 30-i hatállyal Lakatos váltja Lantos Csabát az Igazgatóság elnöki pozíciójában, aki 13 évig töltötte be a posztot.

 

A MET Csoport vezérigazgatója, Lakatos Benjamin 2018-ban lett a vállalat többségi részvényese, amikor a MET a menedzsment tulajdonában lévő céggé alakult. Jelenleg a MET 90 százalékban a menedzsment, 10 százalékban pedig a szingapúri központú Keppel Infrastructure tulajdonában áll.

Lakatos Benjámin (Fotó: MET Csoport)

 

A MET Csoport gratulál Lantos Csabának, Magyarország egyik legelismertebb közgazdász szakemberének, az energiaügyi miniszteri posztra történő kinevezéséhez.

 

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök kivitelezésére és működtetésére is. Leányvállalatai révén 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben 18,1 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 55 milliárd köbméter, a kereskedett árammennyiség több mint 50 TWh (terawattóra).

Kép forrása: MET Csoport

 

  Devenyi Dalma
Címkék
#cégvezető   #energetika  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.