Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

A Volkswagen-vezér aggódik: Európa veszít versenyképességéből

S.Rita | 2022.12.05. 01:00

A Volkswagen vezérigazgatója úgy véli, hogy az akkumulátorcellák európai gyártása megvalósíthatatlanná válhat, ha az energiaárak nem kerülnek ellenőrzésre.

Thomas Schäfer vezérigazgató a LinkedIn-en megosztott hosszú bejegyzésében arra figyelmeztetett, hogy Németország és az Európai Unió gyorsan veszít vonzerejéből és versenyképességéből olyan országokkal szemben, mint az Egyesült Államok, Kanada, Kína, Délkelet-Ázsia és Észak-Afrika régiói.

“Európa sok területen nem versenyképes árban. Különösen a villamosenergia- és gázköltségek tekintetében veszítjük el egyre inkább a fonalat. Ha nem sikerül gyorsan és megbízhatóan csökkenteni az energiaárakat Németországban és Európában, akkor az energiaigényes termelésbe vagy új akkumulátorcellagyárakba történő beruházások Németországban és az EU-ban gyakorlatilag lehetetlenek lesznek. Az értékteremtés ezen a területen máshol fog megvalósulni” – írta.

 

Nincs vesztegetni való időnk

Schäfer az amerikai inflációcsökkentő törvény példáját hozta fel, megjegyezve, hogy “rendkívül vonzó ösztönzőket kínál a vállalatoknak az új üzemekbe és termelésbe történő beruházásokhoz”. Ehhez képest szerinte az Európai Unióban “elavult és bürokratikus állami levegőszabályokat tartanak be”.

“Nincs vesztegetni való időnk. Az EU-nak sürgősen új eszközökre van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a növekvő dezindusztrializációt, és hogy Európa vonzó maradjon a jövő technológiái és munkahelyei számára” – tette hozzá.

A Volkswagen 2030-ig hat akkumulátorgyárat kíván üzembe helyezni Európában akkumulátorgyártó vállalatán, a PowerCo-n keresztül. A vállalat júliusban tette le az alapkövét a németországi alapgyárnak, és 3 milliárd eurós közös befektettéssel vágott bele a katódanyagok gyártásába az Umicore vállalattal. A VW további akkumulátorgyárai közül kettőt Svédországban, egy harmadikat Franciaországban, Spanyolországban vagy Portugáliában 2026-ban, egyet pedig Lengyelországban, Szlovákiában vagy Csehországban 2027-ben nyitnak meg.

Az autógyártó nemcsak jelentős gyárberuházásokat hajt végre Európában, hanem 2025-ig 400 millió eurót is befektet a töltőinfrastruktúra bővítésébe az egész kontinensen. Végső soron azt remélik, hogy 2030-ig 26 millió tisztán elektromos meghajtású járművet gyárthat.

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.