Mobilitás

Az út, amely menet közben tölti az autót: az e-autósok álmát tesztelik Németországban

S.Rita | 2023.01.04. 05:00

A Toyota néhány évvel ezelőtt kapott némi kritikát olyan reklámok miatt, amelyekben elektromos meghajtású autóit „öntöltő hibridekként” emlegette. De képzeljük csak el, milyen lenne, ha egy elektromos autót tényleg menet közben tudnánk feltölteni. A legújabb lépés az álom felé az a bejelentés, miszerint egy busz a németországi Balingen városában hamarosan vezeték nélküli töltőútra kerül. És Michiganben is vannak hasonló törekvések.

 

Bár a projekt csak egyetlen buszt érint, nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy belássuk, hogy a technológiát a következő években a világ minden táján ki lehetne terjeszteni autókra és más helyszínekre is. Tavaly decemberben Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer bejelentette, hogy az állam tesztelni fogja a vezeték nélküli, közúti töltési lehetőségeket az autópályákon. Ha az autók menet közben is tudnak töltődni, akkor kisebb akkumulátorokkal építhetők, így könnyebbek és hatékonyabbak lesznek, nem beszélve arról, hogy lényegesen olcsóbbak is – írja a Carscoops.

Az autóipari induktív töltéstechnika ugyanúgy működik, mint az okostelefonjainkon. Az elektromosság a talajban lévő mágneses tekercsekről a levegőn keresztül az autóban lévő másik tekercsre kerül. Az autók statikus töltőbetétjei már egy ideje léteznek, de a töltőutak bonyolultabbak, és a fejlesztés korábbi szakaszában vannak.

 

A balingeni projektben az izraeli Electreon vállalat és a német EnBW összefogott, hogy 1 kilométer elektromos útrendszert szereljenek fel a német autópálya egy szakaszán, plusz két statikus töltőállomást, amelyeket olyan helyeken helyeznek el, ahol a busz menetrendszerűen megáll a menetrendje során. Az Electreon 3 millió eurós támogatást kap a töltőinfrastruktúra kiépítéséhez.

Nem ez az első alkalom, hogy induktív töltőutakról hallunk, bár ez az első, hogy a lakosság is használhatja őket.

Az Electreon és az EnBW korábban sikeres kísérleti tanulmányt folytatott az EnBW karlsruhei képzési központjában, az Eurovia és az Electreon pedig nemrég jelentett be egy projektet, amelynek keretében a németországi autópálya egy részét villamosítják Bajorországban. Svédországban saját vezeték nélküli töltőút-projekt van folyamatban, a Stellantis pedig egy szimulált autópálya-tesztközpontot nyitott az induktív töltés tanulmányozására Olaszországban. Talán 10 év múlva visszatekintve a Mazda MX-30-ra és annak 160 kilométeres hatótávolságára úgy fogunk tekinteni, hogy megelőzte korát.

 

Kiemelt kép forrása: Carscoops

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.