Mobilitás

A Tesla olcsóbb, 25 ezer dolláros elektromos autója 2024-ben érkezhet

Devenyi Dalma | 2023.01.05. 05:00

Elon Musk korábban elárulta, hogy a Tesla be fog mutatni egy új elektromos autót, de azt nem mondta, mikor. Egy új jelentés szerint 2024-ben érkezhet a régóta várt 25 000 dolláros belépőszintű elektromos jármű.

 

A Tesla részvényeket elemző a Loup Ventures nevű vállalat nemrég tette közzé 2022-es, előrejelzéseket tartalmazó leveleit, amelyekben azt állítja, hogy az új Tesla, amelyet potenciálisan Model 2-nek neveznek majd, 2024-ben kerülhet bemutatásra. A jóslat azonban nem a Teslától kiszivárgott bennfentes információkon alapul, csupán egy előrejelzés, vagyis érdemes  fenntartásokkal fogadni – írja a Carscoops.

„A Tesla 2024-ig vár a Model 2 bejelentésével. Ha a vállalat túl korán jelenti be az alacsonyabb árú autót, akkor azt kockáztatja, hogy lelassulnak a Model 3 eladásai, miközben a kapacitást felpörgetik a valószínűleg szélesebb körű autóipari recesszió idején”– állítja a Loup Ventures.

Elon Musk utoljára a Model 2-ről az autógyártó 2021 negyedik negyedévi eredmény értékelése során beszélt, ahol elismerte, hogy az autóval kapcsolatos munkálatok még nem kezdődtek el, és megjegyezte, hogy „elég sok dolgunk van most, őszintén szólva túl sok mindennel foglalkozunk”.

A Model 3-nak a Tesla 35 000 dolláros elektromos autójának kellett volna lennie. (Fotó: Canva)

 

A Tesla-hírekre specializálódott Teslarati azt állítja, hogy a Tesla China vezeti az új belépőmodell fejlesztését. Nagyon kevés részletet tudni róla, azon kívül, hogy a Tesla célja, hogy 25 000 dollárért árulja, jelentősen alulmúlva a Model 3-at, amely az Egyesült Államokban 46 990 dollárról indul.

Tekintettel azonban arra, hogy a Model 3-nak a Tesla 35 000 dolláros elektromos autójának kellett volna lennie, teljesen elképzelhető, hogy a Model 2 valójában soha nem lesz elérhető 25 000 dollárért.

Függetlenül attól, hogy a Model 2 mennyibe kerül, potenciálisan a márka legkelendőbb modellje lehet, és az elektromos járműipar többi tagját is figyelmeztetheti, arra kényszerítve a többi autógyártót, hogy hasonló árú szedánokat fejlesszenek ki, amelyek a népesség nagyobb részét szólítják meg, mint a legtöbb jelenlegi elektromos autó.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.