Mobilitás

Közel 80 métert zuhant egy Tesla, mégis túlélték az utasok

NRGreport | 2023.01.05. 06:00

A négytagú család könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, ami akár végzetes is lehetett volna. A hatóságok meglepődtek, amikor túlélőket találtak a roncs mentésekor.

 

Két felnőttet és két gyermeket mentettek ki egy Teslából, amely 2023. január 2-án reggel közel 80 méter mélyre zuhant egy szikláról a kaliforniai San Mateo megyében – írja a CNBC. Az autó dél felé haladt a Csendes-óceáni autópályán, amikor egy alagútból kijőve a Devil’s Slide-nak (Ördög csúszdájának) nevezett részen lezuhant. A szikláról az alatta fekvő vízpartra esett, majdnem 80 méter mélyen.

Az autó felborult, többször átfordult, majd a kerekein landolt. A szemtanúk azonnal riasztották a hatóságokat. Brian Pottenger tűzoltó parancsnok szerint, amikor a mentőcsapat leereszkedett a sziklán, a távcsövön keresztül mozgást láttak a járműben, ami túlélőkre utalt.

„Valójában nagyon megdöbbentünk, amikor túlélő áldozatokat találtunk a járműben. Ez a pillanat igazi reményt adott nekünk” – mondta Pottenger.

A tűzoltók mentőhelikoptert hívtak, hogy segítsenek a túlélőket biztonságosan kiemelni. A várakozás közben néhány tűzoltó leereszkedett, hogy addig is kimentse a gyerekeket. Később a kaliforniai autópálya-rendőrség videót tett közzé közösségi oldalán, ahol látható, hogyan érkezett meg a helikopter a helyszínre, a két felnőtt mentéséhez.

Mind a négy túlélő kórházban van. A San Mateo megyei rendőrség szerint a két felnőtt csak enyhébb sérüléseket szenvedett, míg a két gyermek szinte sértetlen maradt. Az apukára, Dharmesh Arvind Patelre börtön vár, ugyanis a nyomozók szerint szándékosan hajtott a szakadékba.

 

Kiemelt kép forrása: CHP – Golden Gate Division Air Operations

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.