Mobilitás

Kínai autók és a hibridek királya: 2023-as autóújdonságok – I. rész

Benedek Attila | 2023.01.13. 04:00

Idén számos izgalmas és új modell fog debütálni. Közös bennük, hogy szinte mindegyikben lesz valamilyen szintű elektromos hajtás.

 

Mielőtt az új esztendő autós újdonságainak ismertetésébe belekezdenénk, érdemes egy rövid kitérőt tenni.

A Toyota és a Stellantis csoportban közös, hogy a tisztán elektromos autók mellett nagy hangsúlyt fektetnek a hibridekre és a tölthető-hibridekre (PHEV).

Szokatlannak tűnik ez a fajta stratégia. Abban a világban, ahol az európai gyártókra komoly politikai nyomás került, hogy a lehető leghamarabb álljanak át tisztán elektromos hajtásra. A hagyományos hajtásláncú modellek gyártását pedig azonnal szüntessék meg. Ha nem így cselekszenek, akkor – a zöld csoportok – gyorsan és előszeretettel haladás ellenesnek bélyegzik őket.

 

Való világ

A hozzáállás oka, hogy a két vállalat vezetője – valószínűleg – a való világban él. Ahol sok piacon az elektromos autók elterjedése még gyerekcipőben jár. Ilyen terület Ázsia legnagyobb része, a hajdani szovjet utódállamok, Dél-Amerika és Afrika.

S bármennyire fáj, de az Egyesült Államok és Európa azon államai is, ahol kevésbé támogatják az elektromos autók vásárlását és a lakosság jövedelemszintje alacsony.

A fenti helyeken működőképes megoldást jelentnek a széndioxid-kibocsátás csökkentésére a hibrid és a PHEV autók. Ugyanis ezek a városi forgalomban sokat használják az elektromos rendszerüket. A Toyota illetékesétől származó idevágó megjegyzés nagyon találó:

A széndioxid kibocsátás a fő ellenség, nem pedig a politikának nem tetsző hajtás mód.

Az utóbbi idők hírei mintha a fenti cégeknek adnának igazat: a Tesla, a BYD és több más, csak elektromos autóban utazó vállalat részvényeinek értéke komolyat estek. Itthon pedig a Mobiliti sokadik áremelése, a nyilvános töltőket használókat kergeti az őrületbe. Ugyanis aki csak az utcai töltőkön tudja tölteni a járművét, az a jelek szerint rosszabbul jár, mint a hagyományos hajtóanyagot tankolók…

 

V. Prius pápa

A hibridekre jó példa a friss Toyota Prius, amire – az elődeivel ellentétben – már jó ránézni. Az új, 223 lóerős hibrid modellt, sajnos csak tölthető hibrid kivitelben forgalmazzák majd Európában, aminek következménye, hogy nem lesz népautó.

Viszont a 69 kilométeres elektromos hatótávja és remek kinézete sok villanyautóban gondolkodót fog elcsábítani.

Az új Priusra – az elődeivel ellentétben – már jó ránézni. (Fotó: Toyota)

A Stellantis csoportnál már korábban volt róla szó, hogy egy kevésbé erős PHEV hajtásláncot is piacra dobnak. Így a flottás piacon nagyot szólhatnak, a 180 lóerőt és kb. 50-55 kilométeres elektromos hatótávot tudó hajtáslánccal szerelt autóik. Ez a Citroen C5 X-től kezdve, a Peugeot-k és Opeleken át számtalan modellben lesz elérhető. Igazi dízelhelyettesítő ez a hajtáslánc.

 

Kínai újdonságok

Jelenleg három kínai márka van jelen hivatalosan a hazai piacon. Az angol felmenőkkel rendelkező MG forgalmazói már nagyon várják az az MG4 és testvérmodelljének idei érkezését. Az MG4, 4,3 méter körüli szabadidő-autó. Ez a modell az Egyesült Királyságban már begyűjtött sok elismerést és az európai Év autója (COTY) választáson is jól szerepelt. Annak ellenére, hogy a döntőbe nem került be. Az új fejlesztésű padlólemezben 51 vagy 64 kWh-ás akkumulátor található.

Motoroknál a 170 vagy a 203 lóerős között lehet választani. A hatótávolságok nagysága pedig 350/432 és 450 kilométer.

Az Egyesült Királyságban már begyűjtött sok elismerést és az európai Év autója választáson is jól szerepelt. (Fotó: MG)

Az MG4 testvére az MG5 EV. Ez a típus 4,6 méteres és 156 lóerős villanymotor mozgatja. A divatos szabadidő-autó hatótávolsága 403 vagy 379 km.

 

A Geely

A Volvo és a Lotus anyacége 2023-ban kezdi itthon és a környező országokban autóinak a forgalmazását. Mostanában széles modellválasztékot nem kell várni tőlük: az országos hálózatban egyelőre a Geometry C elnevezésű szabadidő-autó forgalmazása szerepel. Ezt már meg tekinthette a hazai szaksajtó, igaz csak egy statikus bemutató keretében. Itt csak be lehetett ülni a Geely-be, de menni nem lehetett vele. A 4,4 méteres, ötajtós szabadidő-autónak az első kerekeit, 204 lóerős villanymotor motor hajtja.

Az autó hatótávolsága – az akkumulátor nagyságától függően – 356 és 460 kilométer. Az áramtárolók 53 vagy 70 kWh kapacitásúak.

Mostanában széles modellválasztékot nem kell várni a Geely-től. (Fotó: Geely)

Közös nevezők

Található néhány közös pont a kínai márkákban. Az egyik, hogy az elektromos hajtásra voksolnak. A másik, hogy pár hónapos szállítási határidőkkel dolgoznak, ezzel gyorsan tudnak piacot nyerni a chip és alkatrész hiányos időszakban.

Árban nem lesznek látványosan olcsóbbak a konkurenseknél, amivel nyernek, az a jobb ár/érték arány.

Ezért a taxisokat és a flottás cégeket izgalmas ajánlatokkal tudják magukhoz csábítani. A friss fejlesztésű elektromos autóikkal veszélyesek ellenfelei lesznek az európai gyártmányoknak.

 

Kiemelt kép forrása: Toyota

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.