Szabályozás

Horváth Péter János lett a Paksi Atomerőmű új vezérigazgatója

Takács Csongor | 2023.01.14. 08:20

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eddigi elnöke, Horváth Péter János az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójaként felel majd az előkészületben lévő üzemidő-hosszabbítás sikeres végrehajtásáért – közölte az Energiaügyi Minisztérium. 

 

Horváth Péter János az energetikai ágazat számos állami és vállalati szereplőjénél is dolgozott. Elsődleges feladata itt a hazai áramellátásban meghatározó, Magyarország energiafüggetlenedésében nélkülözhetetlen létesítmény működőképességének tartós megőrzése, a meglévő blokkok tervezett üzemidő-hosszabbításának előkészítése lesz – írja a közlemény.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Pekárik Géza több mint három évtizedet töltött az atomerőműben főként műszaki területeken, és öt évig vezette a vállalatot. cég első embere. Egyelőre miniszteri tanácsadóként dolgozik tovább.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöki pozícióját 2023. január 16-tól Juhász Edit veszi át.

A Lantos Csaba által vezetett tárca kommunikációs főosztálya közleményében kiemelte, hogy a MEKH a drasztikusan megváltozott nemzetközi energiakörnyezetben is a hazai ellátás biztonságának, a magyar fogyasztók védelmének szolgálatában működik tovább.

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.