Szabályozás

Juhász Edit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal új elnöke

Csongor Takács | 2023.01.14. 08:07

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt 2023. január 16-tól Juhász Edit vezeti elnökként, megbízatása hét évre szól.

 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról szóló 2013. évi XXII. törvény 6. § (1) bekezdése alapján a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök kinevezte a Hivatal új elnökét.

Juhász Edit több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jelentős szerepet vállalt többek között az energiahatékonysági irányelv átültetésében. 2016-tól helyettes államtitkárként felelt a nemzeti közműszolgáltatás szabályozási ügyeiért, 2018-tól pedig államtitkárként vett részt az állami tulajdonú energetikai, hulladékgazdálkodási és víziközmű szolgáltató vállalatok irányításában. Pályafutását 2021 októberében az MVM Energetika Zrt. jogi, vállalatirányítási és koordinációs vezérigazgató-helyetteseként, igazgatósági tagjaként, az EON Hungária Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként folytatta.

Horváth Péter János 2023. január 15-i hatállyal leköszön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal éléről, és az Energiaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a Paksi Atomerőmű új vezérigazgatója.

Címlapfotó: Kormany.hu  (Varga János, MTI)

  Csongor Takács
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.