Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Ezek az önvezető járművek hátulütői, amikről senki sem beszél

S.Rita | 2023.01.20. 01:00

Egy új kutatás szerint az önvezető járművek nagyon komoly veszélyt jelenthetnek a környezetre, hiszen akár annyi üvegházhatású gázt bocsáthatnak ki évente, mint jelenleg egész Argentína.

 

A fosszilis üzemanyaggal működő autók naponta több milliárd tonna szén-dioxidot ontanak ki magukból. Az elektromos és az önvezető járművek talán megoldást jelenthetnek ennek enyhítésére, azonban ezek sem csodagépek, hiszen hasonlóan veszélyesek lehetnek a környezetre – írja az Euronews a Massachusetts Institute of Technology kutatása alapján.

Az önvezető járművek főként az IT iparra támaszkodnak, ami fedélzeti kamerákat és vezetési algoritmusokat üzemeltet. Amennyiben ezek az autók széles körben elterjednének, az őket működtető számítógépek annyi üvegházhatású gázt termelnének, mint a világ összes jelenlegi adatközpontja.

Ez nagyjából a globális kibocsátás 0,3 százalékának, vagyis Argentína teljes szén-dioxid kibocsátásának felel meg.

 

Nem várt CO2-kibocsátási forrássá válhatnak

Soumya Sudhakar, a kutatás egyik szerzője figyelmeztet arra, hogy hatalmas problémát jelenthet az önvezető autók kibocsátása. A kutatócsoport egy statisztikai modell segítségével határozta meg a probléma mértékét. Jelenleg több mint 30 millió vezető nélküli autó van a világon, ez pedig az előrejelzések szerint exponenciálisan fog nőni, mivel az olyan vállalatok, mint a Tesla, rengeteg erőforrást ölnek az ilyen járművek fejlesztésébe.

A modell 1 milliárd önvezető autót feltételezett, amelyek mindegyike csak napi egy órát megy önvezető funkcióval, egy 840 wattot fogyasztó számítógéppel. A számítógépek működtetéséhez szükséges energia évente több mint 200 millió tonna szén-dioxidot bocsátana ki, ahhoz pedig, hogy csökkentsék ezt, nagy mértékben kellene javítani a hardverek hatékonyságán.

„A karbonsemlegességhez nem lesz elég az eddigi irányelvek és a hardverhatékonyság javítása. Hatékonyabb önvezető járműveket kell terveznünk, amelyeknek eleve kisebb a szén-dioxid-kibocsátásuk” – mondja Sudhakar.

A kibocsátás optimalizálásához a kutatás szerint minden egyes jármű számítógépes vezérlőjének kevesebb mint 1,2 kilowattnyi energiát kellene felhasználnia. Azonban a javításnak gyorsan kell bekövetkeznie, mivel a becslések szerint 2050-re a járművek 95 százaléka önvezető lesz.

 

Mennyire károsak a benzines autók ehhez képest?

A tanulmány rémisztő eredménye ellenére a benzines autók még mindig sokkal károsabbak a bolygóra nézve. A közlekedés a globális szén-dioxid kibocsátás mintegy 30 százalékáért felelős, ennek pedig közel háromnegyede a fosszilis üzemanyaggal működő járművekből származik.

 

Kiemelt képek forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.