Mobilitás

Áttörés a zöld hajózásban: A Candela új elektromos hajóját a Polestar 2 akkumulátora hajtja

Devenyi Dalma | 2023.01.30. 02:00

A Candela hajógyártó a svéd Polestar márkával együttműködve bemutatta az új Candela C-8-at. A „Powered by Polestar” elektromos hajó 57 tengeri mérföldet tesz meg egy feltöltéssel, 22 csomós utazósebességgel.

 

A Candela C-8 ami sokkal inkább futurisztikus szárnyashajó, mintsem motorcsónak, ugyanazzal a 69 kWh-s akkumulátorcsomaggal és egyenáramú töltési technológiával büszkélkedhet, mint a Polestar 2. A nagysebességű hatótávolsága pedig két-háromszor hosszabb, mint a hagyományos elektromos motorcsónakoké – írja a TopGear.

Gustav Hasselskog, a Candela vezérigazgatója és alapítója elmagyarázta:

„A Polestar akkumulátoraival a Candela C-8 lesz az első olyan elektromos hajó, amely olyan célállomásokra is eljuthat, amelyeket korábban csak belső égésű motoros hajókkal lehetett elérni. A Polestar által hajtott Candela C-8 jelentős áttörést jelent a tengerek villamosítása terén”.

A Polestar és a Candela közötti partnerséget 2022 augusztusában jelentették be, amelynek keretében a svéd gyártó – első ízben külső beszállítóként – akkumulátorokat és áramellátási technológiát szállít a Candela vízi járműveihez.

„Az akkumulátorokkal és járműtechnikával kapcsolatos know-how megosztása a Candelával segít elérni közös célunkat, vagyis az olyan jövőre való áttérést, amelyben a közlekedés minden formája fenntartható” – mondta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója.

 

Kiemelt kép forrása: Candela Boats

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.