Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Ilyen lesz az 1000 lóerős Porsche, amit a Tesla és a Lucid riválisának szánnak

S.Rita | 2023.01.31. 01:00

A Porsche Taycan modellcsalád hamarosan egy erősebb, pályára szánt változatot kap, amely a Tesla Model S Plaid és Lucid Air Sapphire modelleknek adhat okot az aggodalomra. 

 

A Porsche új elektromos zászlóshajójának prototípusát először 2022 októberében láthattuk, amikor Lars Kern versenyző vezette a Nürburgringen. Akkoriban keveset lehetett tudni az autón végzett módosításokról, azon a nyilvánvaló tényen kívül, hogy néhány új aerodinamikai elemmel díszítették – írja a CarScoops.

Most újabb kémfotók jelentek meg az autóról, amely az Északi-sarkkör közelében van téli tesztelésen.

Most azt is állítják, hogy  több mint 1000 lóerőt présel ki magából, amivel lényegesen jobb teljesítményt nyújt majd, mint a jelenlegi Taycan Turbo S. Az autó fő riválisai, a Tesla Model S Plaid és a Lucid Air Sapphire 1020, illetve 1200+ lóerőt tudnak.

Az új modell hajtásláncáról még nem tudni részleteket, de valószínűnek tűnik, hogy a Teslához és a Lucidhoz hasonlóan egy harmadik villanymotorral fog rendelkezni a négy számjegyű lóerő elérése érdekében. Hogy ezt perspektívába helyezzük, a jelenlegi Turbo S 750 lóerőre és 1050 Nm nyomatékra képes.

 

A Turbo S modellt korábban Horváth András vlogger is tesztelte:

 

A tavaly augusztusban látott prototípushoz hasonlóan ez a tesztautó is rengeteg aerodinamikai fejlesztést kapott. Ezek a változtatások az orr-részen kezdődnek, új lökhárítóval és szplitterekkel, illetve új légterelő elemekkel kiegészítve. A Porsche a Taycan oldalsó szoknyáit is meghosszabbította, míg hátul egy fix hátsó szárnyat kapott. Hogy egy kicsit szórakozzanak a prototípussal, a Porsche mérnökei egy Volkswagen TDI jelvényt is ragasztottak rá.

Az új, 1000 lóerős Porsche Taycan megjelenési dátumát még nem erősítették meg, de nem lennénk meglepve, ha az év második felében mutatnák be. A Carscoops kémfotóit IDE KATTINTVA tekintheti meg.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.