Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

Olajipari elemző: Az orosz nyersolajra vonatkozó szankciók teljesen kudarcot vallottak

S.Rita | 2023.02.04. 02:00

Az orosz nyersolajra kivetett szankciók eddig „teljesen kudarcot vallottak”, és az új árplafonok is lényegtelennek bizonyulhatnak – mondták elemzők a CNBC-nek. Az Európai Unió azt tervezi, hogy vasárnaptól betiltja az Oroszországból származó finomított kőolajtermékek, köztük a gázolaj és a repülőgép-üzemanyag behozatalát. Az árplafont „pénzügyi diplomával rendelkező bürokraták találták ki. Egyikük sem érti igazán az olajpiacokat” – mondta Paul Sankey, a Sankey Research elnöke és vezető elemzője a CNBC „Streets Sign Asia” című műsorában február 2-án.

 

Az EU december óta már megtiltotta a tengeri úton szállított orosz nyersolaj vásárlását és importját – írja a CNBC. Emellett a blokk – a G7-tel és Ausztráliával együtt – árplafont állapított meg az orosz tengeri nyersolajra, amely megtiltja a nyugatról szállított tengeri biztosítási, pénzügyi és egyéb szolgáltatások igénybevételét, hacsak nem 60 dollár/hordó alatt adják el azokat.

Ezek részei a globális erőfeszítéseknek, amelyek célja, hogy korlátozzák Moszkva azon képességét, hogy forrásokat szerezzen az ukrajnai háborújához. Az árplafont „pénzügyi diplomával rendelkező bürokraták találták ki. Egyikük sem érti igazán az olajpiacokat” – mondta Paul Sankey, a Sankey Research elnöke és vezető elemzője február a CNBC „Street Signs Asia” című műsorában.

Sankey emlékeztetett, az orosz olajellátás nem igazán szakadt meg, magas szinten tartották az exportot.

„Biztos forrásból hallottam, hogy a szaúdiak körbekérdezősködtek, hogyan lehet, hogy az orosz olaj még mindig folyik. Ez felveti azt a kérdést, hogy mi lesz a termékekre vonatkozó, közelgő szankciókkal, mert úgy tűnik, hogy ez nem működik” – mondta.

Bár a mennyiség továbbra is robusztus maradt, az orosz Urals olajkeverék ára a háború előtti időszak óta csökkent. Az orosz uráli olajkeverék átlagára idén januárban 49,48 dollár volt hordónként – idézte a Reuters a pénzügyminisztériumot. Ez az EU és a G7-ek által meghatározott 60 dolláros árplafon alatt van, és 42%-kal csökkent tavaly januárhoz képest – írja a Reuters.

Sankey kritikája ellentétes a Centre for Research on Energy and Clean Air nemrégiben készült jelentésével.

A független finn agytröszt jelentése szerint az orosz nyersolaj tengeri behozatalára vonatkozó uniós tilalom és a G-7-ek által meghatározott árplafon első hónapja napi 160 millió euró (174,3 millió dollár) becsült költséget jelentett Moszkvának.

A tanulmány szerint ezek az intézkedések nagyrészt felelősek azért, hogy Oroszország fosszilis tüzelőanyagok exportjából származó bevételei 17%-kal csökkentek 2022 utolsó hónapjában.

 

A finomított olajtermékek árplafonja

Vandana Hari, a Vanda Insights elemzőcég alapítója mégis azt mondta, hogy ő is szkeptikus az orosz finomított olajtermékekre vonatkozó közelgő korlátozásokkal kapcsolatban.

„A nyersolaj árplafonja eléggé következetlen volt. Úgy gondolom, hogy a finomított termékek tervezett árplafonjai – körülbelül 100 dollár [hordónként] a dízel és a tiszta termékek esetében, és talán 45 dollár körül a piszkos üzemanyagok, például a fűtőolaj esetében – valószínűleg szintén lényegtelenek lesznek.” – mondta Hari a CNBC „Squawk Box Asia” című műsorában február 2-án.

Hari szerint az orosz olaj utat fog találni az olyan piacokra, amelyek még mindig szívesen fogadják, mint Kína és India.

„Kína és India tavaly elég nagy hasznot húzott az erősen diszkontált orosz nyersolajárakból, és ugyanez fog történni az orosz finomított termékekkel is” – jegyezte meg Hari, bár Moszkva számára bonyolultabb lehet piacokat találni az ilyen termékeknek – tette hozzá.

Kína és India is növelte az orosz kőolaj vásárlását Moszkva ukrajnai invázióját követően, kihasználva a kedvezményes árakat.

Sankey megjegyezte továbbá, hogy az olajbarátságok dörzsöltek, és sokféle módon lehet az orosz olajat a világban mozgatni az árkorlátok megkerülésével.

„Az egyik feltűnő dolog a malajziai olaj. A Kínába irányuló nyersolajexportja napi 1,5 millió hordó. Malajzia csak napi 400 000 hordót termel. Nem hiszem, hogy ez malajziai nyersolaj. Tehát rengeteg anyag mozog ezeken az elméleti korlátokon kívül is” – mondta Sankey.

 

Kína újranyitása

Hari szerint Kína hirtelen újranyitása nem valószínű, hogy rövid távon megmozdítja az olajárakat. Kiemelte, hogy nem hiszi, hogy az olajárak a kínai újranyitás következtében bármikor elérik a hordónkénti 100 dollárt, de ez fokozatosabban történhet. A kínai olajkereslet körül még mindig nagyfokú a bizonytalanság – tette hozzá.

„A kínai kereslet kezdeti fellendülése nyilvánvaló. Rengeteg utazás történik belföldön, nemzetközi szinten ez pozitívan hat a repülőgép-üzemanyagra. De mikor veszi fel újra lendületet a kínai gazdaság? Azt hiszem, ez egy nagy kérdés.”

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.