Mobilitás

A kizárólagos villanyautó-politika rossz a bolygó számára – állítja a Toyota

Devenyi Dalma | 2023.02.09. 01:00

Az autógyár legújabb elemzése szerint a kizárólagos elektromos autó használat rosszat tesz a környezetnek, ezért a piacnak többféle energiaforrást kellene alkalmaznia a jövőben is.

 

A Toyota rengeteget tett a hibrid autók kifejlesztéséért, ugyanakkor a teljesen elektromos hajtású autók piacára csak nemrég lépett. Emiatt sok kritika érte, most pedig egy elemzést tettek közzé, amelyben azt állítják, hogy a teljesen villanyautó gyártásra való átállás káros lehet a környezetre – írja a Carscoops. A cég kutatóintézetének vezérigazgatója, Gill Pratt szerint sokkal célravezetőbb, ha az autógyárak különböző energiaforrású járműveket, köztük hibrideket és hidrogénüzemű autókat is kínálnának.

 

Miért fontos a hibridek gyártása, ha a tisztán elektromos hajtás csökkenti a károsanyag-kibocsátást?

Gill Pratt szerint a lítium hamarosan hiánycikk lesz az autóiparban, ami az akkumulátorok gyártásához elengedhetetlen jelenleg. Emellett más felhasznált ásványi anyagok, illetve a kevesebb töltőpont is érvágás lesz az egyre növekvő számú elektromos autó számára. Ha nem lesz elegendő lítium a gyártáshoz, akkor érdemes üzleti szempontból megosztani azt a hibrid járművek és a villanyautók között.

Az elemzés alapján a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére nagyobb hatással lesz több millió hibrid előállítása, mint a tisztán elektromos autóké.

 

Beszéljenek a számok!

Az elképzelt modellben Pratt és csoportja felvázolta, hogy 100 belső égésű járműnek 250 g/km szén-dioxid kibocsátása van, ez pedig a bolygó számára nem túl jó hír. Ha elegendő lítium áll rendelkezésre 100 kWh-s akkumulátorok előállításához, akkor megépíthetünk egy csúcsfelszereltségű, nagy hatótávolságú Teslát, de a fennmaradó 99 jármű továbbra is belső égésű lenne, ami 248,5 g/km-es CO2-értéket eredményezne. Azonban amennyiben ezt a 100 kWh energiát elosztjuk 90 hagyományos hibrid között, és csak 10 sima belső égésű autó marad, akkor az átlagos kibocsátás 205 g/km-re csökken. Így tehát a korlátozott mennyiségű lítium miatt ez a legkörnyezetkímélőbb alternatíva.

„Eljön majd a válság. Az idő a mi oldalunkon áll. Ez a készlethiány – nemcsak az akkumulátorok anyagaiból, hanem a töltőinfrastruktúrából is – teljesen világossá fogja tenni, hogy ez nem lesz univerzális, és a legjobb válasz valójában a különböző járműtípusok keveréke lesz” – nyilatkozta Pratt.

A Toyota a kutatás ellenére nagyon is érdekelt az elektromos autók gyártásában. Az autógyár azonban kitart amellett, hogy a rivális cégek, mint a Honda, a Cadillac és a Volvo hibát követnek el azzal, hogy minden erőforrásukat a tisztán elektromos járművekbe fektetik.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.