Vállalatok

Önök kérték: Toyota Yaris Hybridekkel bővül a MOL Limo flottája

NRGreport | 2023.02.17. 01:00

Az ügyfelek visszajelzéseire reagálva februártól új modellel bővül a MOL Limo kínálata: a világ legnagyobb autógyártójának egyik legkedveltebb autója, a Toyota Yaris Hybrid is része lett a választéknak. A sokoldalú hibrid a kimagasló használati érték mellett a fenntarthatóságban, így a Limo-flotta karbonlábnyomának csökkentésében is élen jár.

 

Februárban új családtag érkezett a MOL Limo csapatába: a különösen népszerű Toyota Yaris Hybriddel sokak kívánságát váltja valóra a közösségi autómegosztó. A Yaris Hybrid 2021-ben az autós szakújságírók szavazatai alapján az év autója volt, nem véletlenül: a külső méreteit tekintve kisautó könnyen helyet talál magának a városi forgalomban és parkolni is egyszerű vele, belül viszont sokkal inkább kompakt méretű, öt teljes értékű üléssel. A tapasztalatok szerint ezeket a tulajdonságokat különösen a női felhasználók és a városban vezetők értékelik nagyra.

Ugyanakkor a Yaris Hybrid a hosszabb távú utakra is tökéletes megoldást kínál: a térkínálata révén a vezetőn túl akár négy utas számára is kényelmes utazást biztosít, és a kellő dinamizmusa mellett az önvezetést támogató kényelmi funkciók is megvannak az autóutakon vagy a sztrádákon történő közlekedéshez. Ráadásul országos autópálya-matrica is jár hozzá, így a matricavásárlás költség- és időszükséglete is megspórolható vele.

A különösen népszerű Toyota Yaris Hybriddel sokak kívánságát váltja valóra a közösségi autómegosztó. (Fotó: MOL)

 

A Toyota globálisan és Magyarországon is az első számú autómárka, amely a megbízhatóság mellett épp az általa kifejlesztett, mára különösen kiforrottá vált hibrid technológiájáról ismert. Az öntöltő hibrid hajtás a városi közlekedésben nagyrészt akkumulátorról, minimális kibocsátással üzemel, miközben megtartja a belsőégésű járművekre jellemző előnyöket, vagyis a nagyobb hatótávot és a gyorsabb tankolást is.

A folyamatosan bővülő MOL Limo flottát a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján is fejlesztik. Így került a palettára a Yaris Hybrid is, amely kiugróan népszerű típusnak számít mind a magyarországi autósok, mind pedig – azon belül – a Limo-ügyfelek körében.

Jól átlátható, kifejezetten könnyen vezethető, rövid orrának és meredek hátoldalának köszönhetően egyszerűen manőverezhető, ami a parkolásoknál hatalmas segítség. A vezetése könnyen elsajátítható és a fokozatmentes CVT váltó megszokása, illetve kezelése azoknak sem okoz problémát, akiknek egyébként nincs gyakorlatuk az automata váltó használatában.

A fogyasztása ráadásul legendásan alacsony, aminek az előnyeit a tisztább környezet révén a teljes társadalom élvezheti.

Az első 25 Yaris Hybrid már most elérhető a MOL Limo flottájában, a hónap végére pedig 100 környezetkímélő Yaris áll majd a Limo szolgáltatásait igénybe vevők rendelkezésére.

A Yaris Hybrid a hosszabb és rövid távú utakra is tökéletes megoldást kínál. (Fotó: MOL)

 

„Az ügyfelek egyértelmű elvárásai mellett fenntarthatósági és gyakorlati szempontok is szóltak a Toyota Yaris Hybrid kiválasztása mellett. A közösségi autózásnál az elsődleges cél az autóhasználat karbonlábnyomának és a helyi károsanyag kibocsátás csökkentése. Ezért üzemeltetőként mindig azt a megoldást keressük, amely a jármű teljes életciklusára vetítve a legkisebb kibocsátással jár. Ennek a szempontnak a jelenlegi külső feltételek mellett a most flottába kerülő hibrid járművek felelnek meg a leginkább. Vagyis a Yaris Hybrid autókkal a felhasználók közössége mellett a környezet is sokat nyer” – nyilatkozta Vető Bálint, a MOL Limo ügyvezető igazgatója.

„Az innováció és a környezeti értékek iránt elkötelezett márkaként örömmel tölt el minket, hogy a MOL Limo választása a Toyota Yaris Hybridre esett. Biztosak vagyunk benne, hogy az európai piacon kiemelten népszerű típus azon a komplex felhasználási területen is bizonyítja majd sokoldalú képességeit, amit a közösségi autózás jelent” – mondta el László Richárd a Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója.

 

Kiemelt kép forrása: MOL

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.