Innováció

Zöld homlokzat, belső park és grillterasz: a IX.kerületi Metrodom Green nyerte el az év tervezett lakóprojektje díjat

Takács Csongor | 2023.02.25. 01:56

2023. február 23-án a Pesti Vigadóban ítélték oda a szakma egyik meghatározó elismerését, a Real Estate Awards-ot, ahol a zöld és különösen energiahatékony Metrodom Green lakópark nyerte el az év tervezett lakó projektje kategória díját.

A vállalati közlemény szerint a Metrodom Csoport a „zöld fordulat” élére kíván állni, és még élhetőbbé tenni a fejlesztéseket. A különösen energiahatékony, „AA” energetikai besorolású, tetőre telepített napelem rendszerrel felszerelt, 50 százalék feletti zöldterületi mutatóval bíró Green projekt nyerte el a Real Estate Awards – év tervezett lakó projektje díját – hangzott el az elismerés átvételekor Kiss Gábortól, a Metrodom Csoport műszaki igazgatójától.

Metrodom Green

Mitől zöld?

A 508 lakásos Metrodom Green a IX. kerület Vaskapu és Vágóhíd utca sarkán felépülő lakópark. A fejlesztő azt ígéri, hogy az alkalmazott jövőbe mutató műszaki megoldásoknak köszönhetően a lakópark az átadás után évtizedekkel is ki fogja elégíteni a kor aktuális igényeit. A lakóteret a zöld megoldásokon kívül extra hozzáadott értékű közösségi terek egészítik ki.

A lakókat többek között közösségi nappali, wellness és szauna, babaszoba, játszótér, mászófal, napozó- és grillterasz, co-working iroda, valamint csomagpont és mikromobilitási állomások várják.

A Metrodom Green lakóparkot a zöld homlokzat, a belső park és a közösségi szolgáltatások mellett az „AA” energetikai besorolás és a tetőre telepített napelem rendszer teszik különlegesen fenntarthatóvá a hasonló méretű társasházak között. Az épület teremgarázsban minden beálló saját elektromos töltővel rendelkezik, így a tulajdonosok a villanyautóikat a lehető legegyszerűbben tudják tölteni.

A Metrodom még az Év irodája címért is versenyben van, amely az Angyalföld közepén található és egy korábbi ipari épület átalakításával jött létre, a Flatco Irodával közös projekt.

fotók forrása: Metrodom

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.