Vállalatok

Kamionok tankolására kapott engedélyt és pénzt a bajai Bácska Logistik

Csongor Takács | 2023.02.26. 11:06

Csaknem 300 millió forintos támogatást nyert egy új, kizárólag kamionok tankolására alkalmas benzinkút és hozzá kapcsolódó önkiszolgáló étterem kialakítására a bajai Bácska Logistik Kft.  A 2010-ben alakult KKV fő tevékenységi körébe tartozik a kavicsbányászat, kőbányászat és a közúti fuvarozás. Ma már kavicsdepót, kamion- és gépmosót, kamionszervizt és műszaki vizsgabázist, benzinkutat is üzemeltetnek.

 

Barcsák Róbert 13 évvel ezelőtt betonelemek gyártásával indította el vállalkozását. Hamarosan fő tevékenység lett a közúti teherszállítás, majd kellett hozzá az ásványianyag-bányászat is, mindezt saját tervezésű bányagépekkel. A térkőgyártás és rengeteg fuvarozás után felmerült az igény: kellenek a benzinkutak, és a sofőröknek enni is kell valahol. Így fejlődött fel mára egy 5 milliárdos céggé a Bácska Logistik Kft.

A vállalat mostani 437,8 millió forint összköltségű beruházáshoz a Széchenyi 2020 programban 290,5 millió forint támogatást kapott, amellyel a társaság a benzinkút és az étterem kialakítása mellett új eszközöket is vásárol. A pályázat fő célja az volt, hogy saját gépjárműveik folytonos tankolását saját telephelyükön tehessék meg.

Az új üzemanyagtöltő állomás nagy kapacitású, kizárólag kamionok tankolására alkalmas, plusz töltő fejekkel ellátott automata gyorstöltőből és a földalatti szinten két oldalról tölthető, ADBLUE adalékanyag forgalmazására kiépített rendszerből áll. Az önkiszolgáló étterem hideg-meleg konyhás lesz, ahol a két- és háromfogásos menüket kínálnak majd – áll a társaság közleményében.

A Bácska-Logistik Kft. 2021-es nettó árbevétele 4,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 3,9 milliárd forint. A cég 2021-es adózott eredménye 311,8 millió forint volt, míg 2020-ban 388,3 millió forint nyereséggel zárt a vállalat.

forrás: MTI

fotó: Barcsák Róbert tulajdonos-ügyvezető (BÉT)

  Csongor Takács
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.