Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

A hidrogén a jövő? – április 4-én kiderül a 2. Budapest Hydrogen Summit-on (X)

NRGreport | 2023.03.06. 10:28

Április 4-én immár második alkalommal rendezik meg a nagy sikerű Budapest Hydrogen Summit-ot, a régió legfontosabb iparági konferenciáját, ahol a hidrogénpiac vezetői megvitatják a technológia előtt álló lehetőségeket és kihívásokat a 2050-es klímacélok tükrében.

 

A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen. A klímaváltozással szembeni küzdelem fényében sokan a jövő legígéretesebb energiahordozójaként tekintenek a hidrogén technológiára, amelynek népszerűsége folyamatosan nő. Ez a technológia sokoldalú felhasználhatóságával is indokolható, de valóban a hidrogén a dekarbonizációs kirakós hiányzó darabja?

A Budapest Hydrogen Summit célja ennek a kérdésnek a megválaszolása. A tavaly első alkalommal megrendezett konferencia egyedülálló lehetőséget biztosít a hidrogéngazdaság különböző szegmenseiben érdekelt szereplők összekapcsolására, valamint a nemzetközi együttműködés erősítésére.

A Budapest Hydrogen Summit-ot Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energia és klímapolitikáért felelős államtitkára nyitja meg, aki bemutatja, hogy milyen szerepet szán a magyar kormány a hidrogén technológiának a klímasemlegesség elérésében és hogyan segítheti a technológia a környezet zöldítését valamint a versenyképesség növelését.

Ne maradjon le a Budapest Hydrogen Summit-ról! Csatlakozzon az elsők között a hidrogén forradalomhoz és legyen részese a változásnak.

 

A hidrogén, tiszta energiaforrásként való felhasználása fontos szerepet játszik az Európai Unió terveiben is, amelyre az importált fosszilis energiahordozóktól való függetlenedés egyik alternatívájaként tekintenek. Többek között erről fog beszámolni a 2. Budapest Hydrogen Summit-on Jorgo Chatzimarkakis, a teljes hidrogén ellátási láncot lefedő legnagyobb európai szervezet, a Hydrogen Europe vezérigazgatója.

A hidrogén technológia megjelenése nagy hatással lesz a teljes energia infrastruktúrára. A meglévő infrastruktúra (gázszállítás és gáztárolás) átalakítható a hidrogén számára, azonban ez számos kihívást rejt magában. A konferencián előadója lesz Ralph Bahke, az ONTRAS Gastransport ügyvezető igazgatója és a Gas Infrastructure Europe (GIE) igazgatósági tagja, James Watson, az Eurogas főtitkára, valamint a régió gázinfrastruktúráját üzemeltető vállalatok – a magyar FGSZ, a román Transgaz, a szlovák eustream, a.s – vezetői, akik ezt a kérdést fogják megvitatni.

A hidrogén felhasználása különösen azon szektorokban a legígéretesebb, amelyek a legnehezebben dekarbonizálhatóak. Sokoldalú felhasználhatósága révén a hidrogénforradalom számos szektort érint, az energiaszektor mellett, a közlekedés is jelentősen potenciált olyan vállalatok vezetői osztják meg hidrogénnel kapcsolatos tapasztalataikat, fejlesztéseiket és terveiket mint például a Linde, az ExxonMobil, a Dentons, a Pietro Firentini, a Messer, az FGSZ, az Alstom és még sokan mások. A Budapest Hydrogen Summit platformként kíván szolgálni e célok bemutatására, a közös pontok és együttműködési lehetőségek feltárására.

Ne maradjon le a Budapest Hydrogen Summit-ról! Csatlakozzon az elsők között a hidrogén forradalomhoz és legyen részese a változásnak.

A konferenciát a budapesti Marriott Hotel-ben rendezik meg. További információkért keresse fel az esemény weboldalát.

 

Támogatott tartalom (x)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.