Innováció

Innováció és energiahatékonyság: Budapesten épül a jövő városnegyede

NRGreport | 2023.03.07. 01:00

Hatékony, innovatív és környezetbarát: ez a három jelző illik leginkább a Kopaszi-gát mellett épülő BudaPart városnegyed új, 185 lakásos, előremutató építészeti és építéstechnológiai megoldásokkal készült épületére. A BudaPart Otthonok ’F’ lakóépülete 8 emeleten nyújt modern okosotthonokat a beköltözőknek. A tulajdonságai egyedülállóak a piacon.

 

Budapest modern kori történetének legnagyobb városnegyed-fejlesztése – amelyet az elmúlt év legjobbjának választott a világ legnagyobb ingatlan szakmai szövetsége, az 1951-ben alakult párizsi székhelyű FIABCI – jelenleg már több mint egyharmadánál tart. A BudaPart legújabb ütemében a közlekedést és közösségi tereket érintő fejlesztéseinek megvalósítása van a fókuszban, ezzel tovább bővítik belvárosi hangulatú, széles körű szolgáltatás mixet jelentő funkciókat – jelenleg is több étterem, kávézó, szupermarket, gyógyszertár, fitneszterem érhető el –, és újabb lépést tesznek a „15 perces város” koncepciójának megvalósítása felé, mely a közlekedés hangsúlyát az autókról a gyalogos és a biciklis forgalomra helyezi át.

A BudaPart Otthonok ’F’ lakóépület Budapest legzöldebb városnegyedének hatodik lakóházaként valósult meg, mely a városnegyed két hektáron elterülő központi parkja és a bevásárlóutca között helyezkedik el, így az épületből kilépve karnyújtásnyira érhető el a belvárosi hangulat és a természetközeli harmónia is.

Budapest modern kori történetének legnagyobb városnegyed-fejlesztése jelenleg már több mint egyharmadánál tart. (Fotó: Property Market)

 

A Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló városnegyed egyik különlegessége, hogy minden épületet más és más építész tervez, így minden ház egyedi építészeti megfogalmazást kap. Az újgenerációs ’F’ épületet a Studio A4 Iroda tervezte, aminek mind a 185 lakásához tartozik terasz vagy loggia, az épület kialakításának köszönhetően pedig biztosított a lakások optimális benapozottsága is. Az új lakóház pedig számos innovációt és energiahatékony, környezetbarát megoldást kínál: az otthonokat többek között gépesített konyhabútorral, mozgásérzékelővel, digitális termosztáttal, mennyezetfűtés- és hűtéssel, valamint okosotthon rendszerrel adják át.

„A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hogy egy ingatlan otthonként, de akár befektetésként is értékálló megoldás legyen. A lakáspiacot tekintve a XI. kerület és kiemelten a BudaPart a főváros egyik legkeresettebb városrésze, amelyben az ingatlanárak hosszú távon bebizonyították válságállóságukat, mi több, az elmúlt években átlag feletti értéknövekedést értek el” – mondta Kiss Ákos, a Property Market ügyvezetője. A vásárlóknak természetesen több kedvezmény és hitelkonstrukció is a segítségére lehet, hogy megtalálják álmaik otthonát vagy befektetését, a CSOK mellett a BudaParton a rozsdaövezeti akcióterületi kijelölésnek köszönhetően az 5%-os ÁFA-t is visszaigényelhetik a magánszemélyként vásárlók.

 

A Property Market Kft.-ről

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. 2015-ben alapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott vállalat. A dinamikusan fejlődő ingatlanfejlesztő cég az elmúlt 8 évben az építés alatt álló négyzetméterek, valamint a felvett hitelállomány alapján hazánk harmadik legnagyobb fejlesztőjévé nőtte ki magát. A Property Market fejlesztési portfóliójának értéke rekordméretűre nőtt, 2021-ben elérte az 500 milliárd forintot, ami több mint 500 ezer négyzetmétert jelent 26 épületben, amelyből 16 lakóépület, 7 iroda és 3 hotel.

Eddigi eredményeik közé tartozik 8 átadott épület 180 ezer négyzetméternyi összterülettel, 1.200 eladott lakás, mintegy 45 ezer négyzetméter bérbe adott irodaterület és 3.200 négyzetméternyi bérbe adott vagy értékesített kiskereskedelmi terület. A cég a passzív portfóliójában további 500 milliárdos, 27 épületre vonatkozó, 500 ezer négyzetméternyi fejlesztési potenciállal rendelkezik. A Property Market zászlóshajó projektje a BudaPart fejlesztés, Budapest modernkori történetének legnagyobb városnegyed-fejlesztése – amelyet a világ legjobb városnegyed-fejlesztésének választottak Párizsban, a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI-n.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.