Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Így teheti hosszabb életűvé elektromos járműve akkumulátorát

S.Rita | 2023.04.01. 01:00

A múlt hónapban az EU-ban először múlták felül eladásban az elektromos járművek a dízel- és benzinüzemű társaikat. De vajon ezek a gépkocsik is hasonlóan hosszúéletűek lesznek?

 

A 2022-es eladások az ukrajnai háború közepette és elszabadult infláció ellenére is felülmúlták a várakozásokat, ami azt jelenti, hogy minden eddiginél több ember vásárolt elektromos járművet dízel- vagy benzinüzemű helyett – írja az Euronews.

Azonban az égbe szökő energiaszámlák megemelték a töltés árát is, és egyesek arra figyelmeztetnek, hogy ez meghiúsíthatja a zöldebb jövőt. Az uniós háztartásoknak 2022 szeptemberétől átlagosan 72 százalékkal többet kellett fizetniük minden egyes kWh villamos energiáért, mint az előző évben.

Azért, hogy a költségeket ne növeljük tovább és hosszúéletű maradjon elektromos járművünk akkumulátora, a lap összeállított szakértők segítségével egy útmutató.

 

Töltse az elektromos járművét a munkahelyén

Továbbra is az otthon a leggyakoribb töltési hely. Ez a minta azonban úgy tűnik, változik: a statisztikák szerint az európaiak 40 százaléka ma már a munkahelyén tölti autója akkumulátorát.

A Dover Fueling Solutions szakértői szerint a munkahelyi töltés költséghatékony és a szén-dioxid-kibocsátást csökkentő megoldás lehet az emberek számára. Mivel a kormányprogramok segítenek a telepítési költségek fedezésében, egyes vállalkozások a zöld imázsuk javítása érdekében telepítettek töltőpontokat.

(Fotó: Canva)

 

Az éjszaki töltés a legköltséghatékonyabb

Az éjszakai töltéssel, csúcsidőn kívüli tarifákkal elég sokat spórolhatunk. A legtöbb helyen hajnali 2 óra körül a legolcsóbb az áram. Ehhez fent sem kell maradnunk, hiszen a töltőket be lehet állítani időzítő segítségével, hogy ekkor kapcsoljanak be.

 

A közösségi töltőpontok problémái

Az otthoni töltés mindig olcsóbb. Ha azonban nyilvánosan kell töltenie, válasszon lassabb váltóáramú töltési sebességet, hogy pénzt takarítson meg.

A brit vállalatok 2022-ben rekordszámú nyilvános elektromosautó-töltőt telepítettek, mivel versenyben vannak a gyorsan növekvő és potenciálisan jövedelmező piac uralásáért. Tavaly több mint 8700 nyilvános töltőt telepítettek az Egyesült Királyságban, így a számuk meghaladta a 37 ezret.

A szupermarketek is felismerték az elektromos autók trendjét, és egyre gyakrabban telepítenek töltőállomásokat a parkolóikba.
A francia Carrefour kiskereskedelmi óriásvállalat ígéretet tett arra, hogy 2025-ig 5000 töltőpontot telepít üzletei elé, míg az Aldi Németország-szerte folytatja az EV-töltőberendezések bevezetését.

Emellett az olcsóbb közösségi töltőpontokat is érdemes keresni. A Just Park parkolási alkalmazás 77 százalékos növekedést jelentett az olcsóbb, emberek által jegyzett alternatívák számában, mivel egyre több vezető osztja meg otthoni napelemes rendszerét a szélesebb közösséggel.

(Fotó: Canva)

 

A túltöltés veszélye

Ne töltsük az akkumulátort a kelleténél többet! Az aranyszabály erre, hogy ne töltsünk minden este. Bár az európai tulajdonosok 77 százalékának van otthon töltőberendezése, ez nem jelenti azt, hogy azt állandóan használni is kell.

A Dover Fueling Solutions szerint az átlagos elektromos jármű hatótávolsága körülbelül 350 km, de a legtöbb vezető nem tesz meg napi 30 km-nél többet. Ezért célszerű csak akkor tölteni, ha valóban szükségünk van rá.

 

Nem mindig a 100 százalékos akkumulátor a legjobb

Az akkumulátor első és utolsó része töltődik fel a leghosszabb ideig. Az okostöltőknél már beállítható, hogy 80 százalék körül megálljon a töltés. Az akkumulátor optimális állapotának megőrzése és az autó élettartamának növelése érdekében ideális nem 20 százalék alá engedni a járművet. Ezzel némi pénzt is megtakaríthatunk.

 

A felesleges energiafelhasználás elkerülése

Az autó akkumulátorát sok minden meríti, amelyek többsége elkerülhető. A leeresztett gumiabroncsokkal akár 6 százalékkal több energiát használhatnak fel, ami lemeríti az akkumulátort. Továbbá a fűtést és a sztereó készülékeket is takarékosan kell használnunk.

Egy tanulmány szerint a légkondicionáló használata az elektromos autók vezetésekor 17 százalékkal csökkentheti a hatótávolságot. Az elektromos autónk esetén tehát, viszonylag kis döntésekkel, nagy megtakarításokat lehet elérni.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.