Hír

Merre tart a földgáz piac jövője? – ilyen volt a 4. Budapest LNG Summit

Devenyi Dalma | 2023.04.04. 11:39

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Budapest LNG Summit-ot, a régió vezető gázkonferenciáját, ahol az iparág vezetői megvitatták, hogy miként birkózott meg a szektor az ukrajnai háború nyomán kibontakozó energiaválsággal és milyen jövő vár a földgázpiacra. A konferenciát Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg.

A tavalyi év során nyilvánvalóvá vált, hogy az európai energiarendszer biztonsága és sérthetetlensége, csak egy illúzió, kezdte beszédét Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a 4. Budapest LNG Summit-on. Az Európába érkező orosz vezetékes gázexport a tavalyi 60 milliárd köbméterről idén 8-10 milliárd köbméterre zuhanhat és ezt a kiesést helyettesíteni kell valamivel, az új LNG-kapacitások nem elegendők a kieső orosz vezetékes szállítások pótlására, emlékeztetett. „A megoldást nem a keresleti, hanem a kínálati oldalon kell keresni” emelte ki a miniszter hozzátéve, hogy Magyarország érdekelt a gázpiaci diverzifikációban, de ehhez fontos lenne, hogy az Európai Unió is támogassa ezeket a beruházásokat.

Fotó: Budapest LNG Summit

Imran Mohammed a Gas Exporting Countries Forum elemzője, kiemelte, hogy 2023-ban a globális LNG kereskedelem további fellendülése várható. A gázpiacot érintheti a világgazdasági növekedés lassulása, de az európai kereslet csökkenése ellenére a fogyasztás visszatérhet a növekedési pályára, amelyet a globális gáztermelés növekedése követhet.

Szabó Gergely, a MET Central Europe regionális elnöke kiemelte, hogy a MET Csoport célja, hogy aktívan részt vegyen az európai energiaátállásban. Az LNG energiamixben betöltött szerepére reflektálva kiemelte, hogy az LNG kapacitások növelése a választás szabadságát biztosítja. „Az LNG egyenlő a függetlenséggel” emlékeztetett.

A regionális infrastruktúra fejlesztések terén az elmúlt időszak egyik legfontosabb projektje egyértelműen a horvát Krk LNG terminál volt. Ivan Fugas, az LNG Croatia üzemeltetési és technikai igazgatója kiemelte, hogy 2025 közepére a Krk-i LNG-terminál felől a vezetékes kapacitás mérete évente 7,1 milliárd köbméterre növekedhet.

Szokodi Gábor, az FGSZ kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója arra mutatott rá, hogy a horvát-magyar interkonnektor magyar részét már korábban is 3,5 milliárd köbméteres éves kapacitással tervezték, így ennek a mennyiségnek a behozatala beruházás nélkül is meg tudna valósulni magyar részről. Hozzátette, hogy az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően, a magyar gázhálózatot egy kivételével az összes környező országgal interkonnektor köti össze.

Fritsch László, az MVM CEEnergy vezérigazgatója emlékeztetett, hogy a vezetékes gáz európai felhasználása 2022-ben drasztikusan visszaesett, míg az LNG egyre növekvő szerepet tölt be az európai energiabiztonsági architektúrában, amelyet a kontinensen való kifejlesztésekor nem láttak előre.

A tavaly ősszel átadott, görög és bolgár gázhálózatot összekötő beruházás, egy másik példája azoknak a beruházásoknak, amelyek jelentősen hozzájárulnak nem csak a régió, de egész Európa energiabiztonságához. Teodora Georgieva, a Gas Interconnector Greece-Bulgaria (ICGB AD) ügyvezetője és igazgatósági tagja elmondta, hogy a projekt évi 3 milliárd köbméter kapacitással indult a projekt, de 2024-re a kapacitás akár évi 5 milliárd köbméterre is nőhet.

Fotó: Budapest LNG Summit

Az Európa-szerte megvalósulő LNG beruházások egyik fontos eleme a finanszírozás. Ságodi Attila, a Dentons partnere hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy nagy mértékben függünk az orosz gáztól, szerencsénk volt, hogy az elmúlt időszakban sok befektetés történt ebbe a szektorba, ugyanakkor a szabályozásnak is lépést kell tartania ezzel. A beszállítók és a fogyasztók közötti megállapodásra van szükség, a megbízhatóság kulcsfontosságú ahhoz, hogy a bankok és befektetők számára. Reg oldal: a regnek készen kell állnia, a kiszámíthatóság kulcsfontosságú a befektetők számára.

A konferencia előadói egyértelműen pozitív trendként jellemezték a felgyorsult infrastrukturális beruházásokat. Azonban egyetértettek abban, hogy Európa továbbra is komoly kihívásokkal fog szembenézni főként a következő télre való felkészülés során. Franck Neel, az OMV Petrom Igazgatósági tagja kiemelte, hogy a kereslet és a kínálat alakulása valóban aggodalomra ad okot, bár számos előremutató intézkedés született olyan területeken, mint páldául az energiahatékonyság.

A kereskedelmi közúti közlekedési szektorban az LNG fotnos szerepet játszhat a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, mondta Thomas de Boer, a Shell kereskedelmi közúti közlekedésért felelős alelnöke. Hozzátette, hogy a Európa-szerte már több mint 130 töltőállomáson tudnak LNG-t vételezni partnereink. A Shell BioLNG bekeverésével további jelentős CO2-kibocsátás-csökkentést érhetünk el a Shell LNG hálózatunkban vételezett üzemanyagokkal.

A 4. Budapest LNG Summit margóján egy egyetértési megállapodás (MOU) aláírására is sor került az LNG közlekedésben betöltött szerepének támogatása kapcsán.

 

Támogatott tartalom (x)

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.