Mobilitás

Viszlát, gázolaj! A jövőben elektromos buszok hordják iskolába a gyerekeket

Benedek Attila | 2023.04.06. 02:00

Az Egyesült Államokban meghonosodott iskolabuszrendszer, a fennállásának legnagyobb változásán megy keresztül: elkezdték lecserélni a dízelüzemű buszokat.

 

Mielőtt részleteznénk a tengerentúli iskolabuszprogram zöldítési terveit, érdemes megismerni magát a rendszert. Az iskolabuszozás meglehetősen régi dolog a tengerentúlon. Az első szervezett gyermekfuvarozás az 1800-as évek második felére tehető. Anno még egytantermes iskolák voltak, oda pedig fedett lovaskocsival vitték a gyerekeket. Az 1900-as évek elején váltottak a motorizált eszközökre. Az első, direkt iskolások szállítására tervezett modellt, az International Harvester dobta piacra (1915). A műfaj egyik legnagyobb neve a Blue Bird, amely 1927-ben indult.

 

Szabványosítás

A rendszer fejlettségét jól mutatja, hogy 1919-ben, az USA 48 államában működött az iskolabusz-hálózat. Az iskolába buszozás első szabályozására, az első iskolabusz-konferencián került sor. Az 1939-ben tartott rendezvényt Dr. Frank W. Cyr szervezte meg, aki a korabeli oktatás egyik nagyágyúja volt. Ekkor került meghatározásra a ma is használt szín, aminek a hivatalos neve: National School bus Glossy Yellow. Az ekkor lefektetett szabályokból még ma is sok minden él, például a sárga fényezésben lévő fekete csíkok.

Az első szervezett gyermekfuvarozás az USA-ban az 1800-as évek második felére tehető. (Fotó: Canva)

 

Számok

Érdemes ízlelgetni a számokat, mert komoly a tengerentúli iskolabuszpiac. Egy 2015-ből származó adat szerint 484 ezer iskolabusz, évente 26,9 millió gyermeket szállít. 2020-ban 407 ezer iskolabuszt tartottak nyilván, az első dízelmotoros kivitel 1957-ben jelent meg. A zöldítésre már tettek több kísérletet, ezek egyike a földgázüzem, ami sok helyen már bevett dolog.

Az első komolyabb elektromos kísérletek 2019-re tehetők. Igazán nagy lökést a villamosításnak Biden elnök közlekedés zöldítési terve adott.

Ezért komoly összegekkel gyorsítják fel a váltást. Ez mostanság indult, de már elhangoztak nagyon vad dátumok is, a teljes buszpark elektromosra cserélésének a tárgyában.

A becslések szerint az Egyesült Államokban, a következő húsz évben, 150 milliárd dollárt költenek majd zöld iskolabuszokra.

A buszgyártáson belül, 7-8 nagy gyártó található, akik az iskolabuszokra specializálódtak. Természetesen a buszok mérete szabványosított. Ezért négy kategóriába sorolják őket, a legkisebbek Ford Transit alapokra épülnek.

 

Az első lépések

Az állam által adott támogatások ellenére jók a gazdasági mutatói a zöld iskolabusz projekteknek. Maryland államban lévő Montgomery County Public Schools tavaly állított üzembe 25 buszt, a legközelebbi cél, hogy megérkezzen még 61 jármű. A távolabbi elképzelés, hogy a környék flottájába tartozó 326 buszt 2025-ig elektromosra cseréljék. A CPower Energy a partner a telephely töltőpontjainak kiépítésében és működtetésében. A választás a Thomas Built Buses Saf-T-Liner C2 Jouley típusokra esett, amelyeket 226 kWh-ás akkumulátorral szerelik és 220 kilométeres a hatótávjuk.

Igazán nagy lökést a villamosításnak Biden elnök közlekedés zöldítési terve adott. (Fotó: Canva)

 

A kék madár

A Blue Bird egyelőre 1000 darab/éves teljesítményével próbálja megvetni a lábát a műfajban. Ez cég a Cummins elektromos hajtásláncát használja, és kétféle buszt kínál: a Vision Electric 77 ülőhelyes, a nagyobb testvére az All American RE Electric pedig 84 üléses. A buszokat – a töltőtől függően – 3-8 óra alatt lehet feltölteni, a hatótávjuk pedig 192 kilométer. Az energiát a 152 kWh-ás akkucsomag biztosítja, a hajtásról gondoskodó motor pedig 315 lóerős, miközben 1064 Nm nyomatékot ad le.

A kaliforniai Modesto City Schools érthető, hogy miért váltott a Blue Bird 88 személyes zöld buszára: a harmincdarabos rendelés előnye, hogy csak az üzemanyagon éves szinten 250 ezer dollárt spórolnak!

A buszok ára a HVIP támogatásnak köszönhetően 140 250 dollártól, egészen 375 ezer dollárig terjednek, miközben a hagyományos meghajtásúak 200-220 ezer dollárba kerülnek. A kilométerköltségeken jól látható a fosszilis üzemanyagról az elektromosságra váltás: a gázolajjal működő buszok 30 centes kilométer költséggel futnak, az elektromosak pedig 8,75-el!

 

Kiemelt kép forrása: Thomas Build Buses

 

 

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.