Mobilitás

Ennek az aprócska elektromos autónak nagyobb a csomagtere, mint gondolná

S.Rita | 2023.04.17. 01:00

A modern autók a világ legtöbb részén egyre nagyobbak és nagyobbak, de ez a tendencia nem mindenhol érvényes. Erre tökéletes példa az Ari Motors 902, egy aprócska elektromos „furgon”, amely a könnyű városi teherszállítást célozza meg.

 

Az aprócska német elektromos jármű elöl a teljes szélességű lámpasávjával kicsit hasonlít az új Hyundai Konára, míg hátul a Smart #1-re hajaz kissé a szétágazó hátsó lámpáival, de a formavilágától függetlenül már a mérete önmagában is elég ahhoz, hogy megragadja az emberek figyelmét – írja a Carscoops.

A 2,95 méter hosszú, 1,50 méter széles és 1,5 méter magas 902-es körülbelül 20%-kal kisebb, mint egy Mazda MX-5-ös. A 766 literes raktérrel azonban lényegesen több fér bele, mint a japán sportautóba. Ez elvárható, tekintve, hogy technikailag egy furgonról van szó. A korlátai adottak, hiszen ez még mindig csak körülbelül annyi rakodótér, mint egy Toyota Corolla Crossban, ha az ülések a helyükön vannak. Ráadásul a jármű hasznos teherbírása is csak 190 kg. A nem túl impozáns számadatok ellenére néhány vállalat számára vagy második számú családi autónak azért hasznos lehet.

 

Ami a hajtáslánc specifikációit illeti, a 902 mindössze 20 lóerőt (20 LE / 15 kW) ad le, a végsebessége pedig 90 km/h. Ennek ellenére 110-200 km-t képes megtenni egy teljes feltöltéssel, ami több, mint a jóval nagyobb Mazda MX-30-asé. A 902 ára 13 990 eurónál kezdődik, és 15 990 euróig terjed.

A fentebb felsorolt specifikációkból kiderül, hogy 902-es nem mindenki számára ideális választás, van néhány jó dolog is, amit elmondhatunk róla. Minden modell alapfelszereltségéhez tartozik a digitális műszeregység, a Bluetooth audió és a tolatókamera, így bár lehet, hogy csupaszok, de nem nélkülözik teljesen a kényelmet.

A Cargo felszereltség esetében a csomagtartóba rögzítési pontok kerülnek, és a szériafelszereltségek listája kibővül a légkondicionálóval és a szervokormánnyal.

A Comfort modellhez behúzható csomagtérfedél, ködlámpák járnak, valamint olyan vezetőtámogató rendszerek, mint a közlekedési táblák felismerése és a sávtartó asszisztens is elérhetővé válnak. További opciók között szerepel a tetőcsomagtartó, a napelemes panel, sőt, még az üvegből készült felnyitható tető is.

 

Kiemelt kép forrása: Ari Motors

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.