Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Ezek a szuperolcsó kínai elektromos autók fogják letarolni a világok

S.Rita | 2023.04.25. 02:00

Mivel a kínai elektromosjármű-gyártók továbbra is meggyőző új, jó árú modelleket mutatnak be, a kínai gyártmányú elektromos járművek világszerte történő exportja várhatóan gyorsan nőni fog.

 

A BYD Seagull bemutatása a Sanghaji Autókiállításon, amelynek ára mindössze 11 300 dollár, azt mutatja, hogy a helyi márkák „fantasztikus versenyelőnnyel” rendelkeznek riválisaikkal szemben – idézi a Carscoops a francia Faurecia autóipari beszállító vállalat vezérigazgatóját, Patrick Kollert, aki korábban a Reutersnek nyilatkozott.

Koller több mint két tucat kínai autógyártó vezérigazgatójával és elnökével beszélt, és a Reutersnek elmondta, hogy sokan közülük új piacokon, köztük Európában is szeretnének piacra lépni. Úgy véli, hogy „a kínai fogyasztók számára vonzó autó az európai fogyasztók számára is vonzó autó lesz”.

BYD, Nio – ideje megtanulni a kínai autómárkák nevét. (Fotó: Nio)

Elképesztő a növekedés üteme

A kínai autógyártók 2022-ben kétmillió járművet exportáltak, ami négyszeres növekedést jelent 2020-hoz képest, és a 2023 első negyedévéig tartó export erősségét tekintve a kínai autóexport idén meghaladhatja a hárommillió járművet.

Az ország vezető elektromos autógyártója, a BYD tavaly 56 000 járművet tudott exportálni, különösen népszerűnek bizonyult a Yuan Plus EV, más néven az Atto 3-as. Bár ez még mindig jóval kevesebb, mint az a 271 000 autó, amelyet a Tesla tavaly nemzetközi szinten exportált sanghaji gyárából, a BYD exportja csak 2022-ben a négyszeresére nőtt, és idén a Teslát akarja megelőzni a világ legnagyobb gyártójaként.

A Nio Európát is célba vette. Nemrég jelentették be, hogy egy megfizethető árú márkát indítanak Európában, és modelljeiket az Egyesült Államokban is értékesíthetik, így a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk újabb versenytársak miatt is aggódhat.

„Ha az általános felhasználói élmény, amelyet az európai felhasználóknak nyújtani tudunk, jobb lesz, akkor megalapozhatjuk versenyképességünket” – mondta Win Lihong, a Nio elnöke. „Akkor megkaphatjuk a méltányos piaci részesedésünket.”

 

Kiemelt kép forrása: BYD

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.