Mobilitás

A kép, ami néhány éve sci-fi kategória lett volna: Tesla Cybertruckot fotóztak forgalomban

S.Rita | 2023.04.30. 01:00

Fotók jelentek meg az interneten, amelyeken a Tesla Cybertruckot közúton teszteli az autógyártó kaliforniai Fremontban található gyárának közelében. A felvételeken a teherautó a forgalomban, egy kerékpáros és egy busz mellett látható, így jobban megismerhetjük a tényleges méreteit.

 

Ahogy a Twitter felhasználó @llsethj összegezte, a teherautó egy kicsit zömöknek tűnik ezeken a képeken. A végső ítéletet természetesen nem mondjuk ki, amíg az első sorozatgyártású példányok meg nem jelennek, mivel lehet, hogy ez csak egy nem túl hízelgő szögből készült kép a teherautóról – írja a Carscoops.

Ha visszanézzük a Cybertruckról készült régebbi fotókat, mindig is zömöknek tűnt. Az oldalról készült fotókon látszik, hogy a teherautó elöl milyen hirtelen végződik, de ezek az új képek csak kiemelik ezt a tulajdonságát.

Forrás: Reddit

 

Ennek több oka is van – többek között az anyag, amelyből a karosszéria készült. A CNBC-nek adott decemberi interjújában a Tesla tervezője, Franz Von Holzhausen elárulta, hogy a rozsdamentes acél olyan vastag, hogy nem lehet összetett formákba hajtogatni. Ez azt jelenti, hogy a karosszériaelemek többsége lapos és egyenes, ami kissé szokatlan a modern járművektől.

Ez, azzal a ténnyel együtt, hogy az első kerekek elég messze előre kerültek – valószínűleg azért, hogy ez nagyobb belső térfogatot eredményezzen – azt jelenti, hogy az eleje csak úgy „véget ér”. Emiatt a jármű csonka megjelenésűnek tűnik.

A Tesla a gyárának területén is tesztelte, és kiadott egy teasert az első töréstesztről. Azt ígérték, hogy a Cybertruck még az év vége előtt bemutatásra kerül, és a körülötte zajló mozgás arra utal, hogy ez valóban így is lesz…

 

Kiemelt kép forrása: Reddit

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.