Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

A Nio 30.000 euró alatti elektromos autókkal üldözi a Volkswagent Európában

S.Rita | 2023.05.05. 01:00

A Nio szeretné növelni jelenlétét Európában, és egy új márkával – amely a megfizethető árú elektromos modellekre összpontosít – megy  a Volkswagen után.

 

A vállalat elnöke, William Li nemrégiben a német Der Spiegel magazinnak nyilatkozott, ahol elárulta, hogy a márka egyik új modellje kevesebb mint 30 000 euróba fog kerülni, amikor forgalomba kerül. Bár további részleteket nem árult el a járműről, valószínűleg vagy az Alps márkán, vagy egy harmadik almárkán keresztül fogják értékesíteni, amely jelenleg Project Firefly néven ismert – írja a Carscoops.

A két új almárkáról már tavaly augusztus óta tudunk. A jelentések szerint az Alps márka 2024 közepétől Kínában 150 000 jüan (20 000 euró) és 300 000 jüan (40 000 euró) közötti áron kíván majd járműveket értékesíteni.

A Nio ezt követően a Project Firefly márkanévvel a még megfizethetőbb elektromos járművek piacára merészkedik, és mindössze 100 000 jüan (13 000 euró) és 200 000 jüan (26 000 euró) közötti árú járműveket kíván értékesíteni. Tavaly jelentették, hogy a Project Firefly márka a Niótól függetlenül fog működni, és saját kutatási és fejlesztési csapatokkal fog rendelkezni.

Jelenleg a Nio európai modelljei körülbelül 50 000 eurótól 91 000 euróig terjednek, ami sokak számára elérhetetlenné teszi őket. (Fotó: Nio)

 

„Igen, ez az árakat tekintve azt jelenti, hogy a Volkswagent is erősebben támadjuk, mint korábban” – jegyezte meg William Li az interjúban.

A Project Firefly márka egy teljesen új gyárat fog üzemeltetni, amelyet a kínai Anhui tartományban, Chuzhou városban hoznak létre, csatlakozva ahhoz a két gyárhoz, amelyet a Nio már működtet a közeli Hefei városban – írja az Auto News.

A Niónak szüksége van olcsóbb elektromos autó bevezetésére Európában, ha versenyezni akar a VW-vel és más óriáscégekkel, például a Teslával. Jelenleg az európai modelljei körülbelül 50 000 eurótól 91 000 euróig terjednek, ami sokak számára elérhetetlenné teszi őket.

Az interjú során a Nio alapítója hozzátette, hogy az autógyártó, valamint kínai társai 20%-os költségelőnnyel rendelkeznek a riválisokkal, köztük a Teslával szemben, mivel Kína ellenőrzi az elektromos autók ellátási láncát és a nyersanyagokat.

 

Kiemelt kép forrása: Nio

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.