Vállalatok

Átalakul az MVM felsővezetése

NRGreport | 2023.05.05. 02:16

Május 8-tól átalakítja operatív vezetését az MVM. Az idén januárban megújult igazgatóság döntése értelmében megváltoznak a korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is. A személycseréket illetően egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy a felsővezetők összetétele jelentősen megújul.

 

Az elmúlt hónapok rendkívül eseménydúsak voltak a hazai állami energiavállalatnál. Még nincs féléve sem, hogy 2022. november 22-én felállt az a vezetőség, amelynek többsége most a tegnapi bejelentés szerint már távozik is, vagy legalábbis néhányan már nem lesznek ugyanabban a pozícióban. Tavaly évvégén, rá pár napra, 2022.december 1-ével Czepek Gábor, korábbi Elnök-vezérigazgatóból Közigazgatási Államtitkár lett, ezzel egyidőben Lantos Csaba pedig energiaügyi miniszter. 2023.január 23-tól Mátrai Károly érkezett meg az MVM vezérigazgatói székébe. Mátrai Károly 20+ évet már együtt dolgozott Lantossal, korábban a KELER-ben, legutóbb pedig a MET-nél, így az újra együtt dolgozás végülis adta magát.

Azt talán lehetett sejteni, hogy egy új, üzleti területről érkező energiaügyi miniszternek és egy szintén üzleti területről érkező első számú vállalatvezetőnek konkrét elképzelései lesznek a nagyra nőtt MVM működését illetően, és ahogy ez lenni szokott, megkezdődik az optimalizálás, és hozzányúlnak a gépezethez.

A változtatások tehát már megindultak, a személycseréket illetően egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a felsővezetők összetétele máris jelentősen megújul – egyelőre még az újonnan érkező nevek nélkül – ez áll az MVM május 4-i közleményében:

Távozik:
  • Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes,
  • Alkér Zoltán infrastruktúra vezérigazgató-helyettes,
  • Dr. Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi-, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató,
  • Dr. Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató,
Kikerül az MVM Zrt. felsővezetéséből:
  • Sum János kereskedelmi vezérigazgató-helyettes,
  • Fluck Benedek humánerőforrás-és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes
  • Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató

A Telex tegnapi, elsőként tudósító cikkében azt írta, hogy az MVM-en belül már napok óta folynak a személycserés egyeztetések, és hogy a mostanra komplexé vált, széttagozódott, kissé széthúzó cégcsoportot összébb akarják rántani.

Az MVM Zrt. azt hangsúlyozza közleményében, hogy a változások a hatékonyabb működés jegyében történnek, és a szervezetük egyszerűbb és átláthatóbb lesz.

fotó: MVM

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.