Mobilitás

A horvát elektromos csoda, ami 20%-kal gyorsabb, mint a Bugatti Chiron Super Sport

S.Rita | 2023.05.11. 02:00

Nem túl gyakran fordul elő, hogy egy új szuper- vagy hiperautó olyan teljesítményt nyújt, amely messze felülmúlja bármelyik riválisát, de a Rimac Nevera pontosan ezt teszi.

 

A Pininfarina Battista kivételével (amely ugyanazt az alapvető elektromos hajtásláncot használja, mint a Nevera) az új Rimac úgy gyorsul, hogy olyan autókat hagyhat maga mögött, mint a Ferrari SF90 Stradale vagy akár a Bugatti Chiron Super Sport – írja a Carscoops.

A horvát autógyártó mindössze 150 példányt tervez építeni a Neverából, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés embernek lesz lehetősége vezetni.

Szerencsére a népszerű YouTuber, az Automann-TV kritikusa nemrégiben lehetőséget kapott a Nevera tesztelésére, és egy GoPro-t csatolt a fejére, hogy betekintést nyújtson, mire képes a tisztán elektromos hajtású gép.

 

Megdöbbentő adatok

A teszt nem tartalmaz álló helyzetből történő gyorsulásokat az autóval, de láthatjuk, mit tud a 100 km/h – 200 km/h  sebességtartományban.

Először utassal az autóban, hideg gumikkal a Nevera mindössze 3,0 másodperc alatt teljesítette a sprintet, amivel megelőzte az Automann-TV által korábban tesztelt Bugatti Chiron Super Sportot, amelynek ugyanez 3,5 másodperc alatt sikerült.

A második körben a Nevera 2,93 másodperc alatt száguldott 100 km/h-ról 200 km/h-ra, miközben emelkedőn haladt, a harmadszorra 2,88 másodperces időt mértek, szintén kis emelkedőn.

A Nevera teljesítménye még őrültebb, mint gondolná, hiszen 200 km/h-ról 300 km/h-ra körülbelül 6 másodperc alatt fut fel, ami egészen elképesztő adat.

 

Kiemelt kép forrása: Rimac

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.