Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Már nagyon közel az első út, ami menet közben tölti az autókat

S.Rita | 2023.05.12. 02:00

Svédország úgy döntött, történelmet ír, és 2025-ben megnyitja a világ első tartósan villamosított útszakaszát. Az elektromos úthálózat lehetővé teszi majd, hogy az elektromos járművek menet közben is töltődjenek, így nagyobb távolságokat lehet majd megtenni a töltőállomások látogatása között.

 

A kiválasztott autópálya az E20-as út, amely Svédország nagyvárosai, Stockholm, Göteborg és Malmö között található. Ez lesz az első része egy nagyobb tervnek, amely több mint 3 000 kilométernyi svéd út elektromos kezelését irányozza elő. Egyetlen apró probléma van azonban: még nem döntötték el, hogy az első autópálya milyen típusú elektromos út lesz – írja a Carscoops.

Svédország úttörő szerepet játszik a villamosított utak tesztelésében, és már három vezető megoldást is kipróbált.

2016-ban a közép-svédországi Gävle-ben megnyitottak egy két kilométeres útszakaszt, amely elektromos felsővezetékeket használt, hogy a nehéz járművek áramszedőkön keresztül – az elektromos vonathoz vagy villamoshoz hasonlóan – feltöltődhessenek. Később Gotlandon egy 1,6 kilométeres útszakaszt villamosítottak az aszfalt alatt elhelyezett töltőtekercsek segítségével. 2018-ban a Trafikverket bevezette a világ első töltősínjét egy két kilométeres szakaszon, amely lehetővé tette, hogy az elektromos teherautók egy mozgó kart engedjenek le, amely felveszi az áramot.

Míg a felsővezeték használata kizárólag a teherautók számára lehetséges, a személygépkocsik tulajdonosai számára előnyökkel járhat, ha induktív, út alatti töltőrendszert vezetnek be. Ez a technológia nagyjából úgy működik, mint a mobiltelefonok Qi vezeték nélküli töltése.

Az úttest alá beágyaznak egy alátétet vagy lemezt, és a vevőtekerccsel felszerelt elektromos járművek töltődnek, amikor áthaladnak rajta. Németországban és Michiganben is kipróbáltak már ilyen megoldásokat.

 

Nem kell ahhoz elektromos autó tulajdonosnak lennie, hogy megértse, milyen kényelmes lenne az útközbeni töltés lehetősége.

Ez a technológia nem csak az elektromos járművek hatótávolságát növelné, hanem a kisebb akkumulátoroknak köszönhetően olcsóbb járműveket is eredményezhetne.

A kutatók szerint a svéd úthálózatnak mindössze 25 százalékát kellene villamosítani ahhoz, hogy a leghatékonyabb lehetőséget nyújtsa. Az Euro News beszámolója szerint Svédország Németországgal és Franciaországgal kötött partnerséget a tapasztalatok és a kutatási eredmények megosztása érdekében, míg az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és India szintén megduplázza a villamosított utak építésére irányuló erőfeszítéseit.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.