Szabályozás

A Volvo és a Vattenfall figyelmeztet, hogy az EU elveszítheti az energiaátállási versenyt

Devenyi Dalma | 2023.05.27. 01:00

A Volvo Group és a Vattenfall vezérigazgatói szerint Európa lemaradásának kockázata áll fenn a zöld energiával kapcsolatos innováció és beruházások terén, ha a különböző jogszabályokat nem hangolják össze és nem egyszerűsítik.

 

A svéd állami tulajdonú Vattenfall jelentős nap-, szél- és víz-, valamint atomenergia-termelő, és május 23-án 10 évre szóló szélenergia-ellátási megállapodást kötött a Volvóval.

Martin Lundstedt, a Volvo vezérigazgatója a Reutersnek egy brüsszeli rendezvényt követően elmondta, hogy Európa elveszítheti az innovációs versenyt, mivel az EU számos új kibocsátási célkitűzése és más megújuló energiára vonatkozó jogszabályok nem egyeztethetők össze a hatásvizsgálatok tekintetében.

 

Sokba kerül az Euro 7

Az európai autóipari csoport kedden közölte, hogy a javasolt Euro 7-es kibocsátási előírások az Európai Bizottság előrejelzéseinél akár tízszer magasabb közvetlen költségeket eredményeznek.

„Ezeket a technológiákat Észak-Amerikában és Európában is be fogjuk vetni, mert ehhez regionális értékláncokra van szükség” – mondta Lundstedt. „Ha lassúak vagyunk, lemaradunk az innovációról.”

Az uniós szinten megalkotott jogszabályoknak koherensebbnek kell lenniük, mondta Lundstedt, rámutatva az amerikai inflációcsökkentő törvényre (IRA), amely 369 milliárd dollárnyi támogatást tartalmaz az elektromos járművekre és más tiszta technológiákra.

„Ha az amerikai kereslet meghaladja az európai keresletet, akkor ennek megfelelően kell terveznünk. Így működnek a piacok. A gyorsaság a minden.” (Fotó: Canva)

 

Gyorsaság és egyszerűsítés kell

„Amire Európának gondolnia kellene, az a keresleti jel. Nem építünk gyárakat kereslet nélkül. Az a beruházási egyértelműség, amelyet az IRA a jelenlegi konstrukciójában hoz, nemcsak nekünk, hanem a downstream vevőknek is egyértelmű jelzés” – mondta Lundstedt.

„Ha az amerikai kereslet meghaladja az európai keresletet, akkor ennek megfelelően kell terveznünk. Így működnek a piacok. A gyorsaság a minden.”

A Volvo elektromos teherautóflottákat is gyárt, de nehéz tehergépjárművek töltésére alkalmas állomáson nincsenek használható nagyságrendben Európában. A teherautógyártó hidrogénüzemű üzemanyagcellákat is fejleszt, amelyek várhatóan az évtized második felében kerülnek piacra.

Anna Borg, a Vattenfall vezérigazgatója szerint az egyszerűsítés kulcsfontosságú.

„Az EU egy dolgot tehet, ez pedig az egyszerűsítés. Ma túlságosan bonyolult a szabályozás és az engedélyezés, és ez lelassít minket” – mondta.

„Biztosítani kell, hogy a versenyképesség előfeltételei adottak legyenek, a villamosenergia-hálózatokba vagy más infrastruktúrába szükséges beruházások rendkívül fontosak ahhoz, hogy ez megtörténjen” – mondta a Reutersnek.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.