Vállalatok

Vécsi György lett az MVM Mátra Energia Zrt. új vezérigazgatója

NRGreport | 2023.06.13. 02:52

Folytatódnak a vezetőváltások az MVM-csoportnál: Vécsi György a Tisza Erőmű éléről ül át a Mátra Erőmű élére. A korábbi vezérigazgató, Kiss Csaba termelési vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatja tovább a vállalatnál.

 

Az MVM Mátra Energia vezérigazgatói feladataira Vécsi Györgyöt nevezték a napokban, aki korábban a Tisza Erőművet igazgatta – osztotta meg a hírt a vállalat a facebook oldalán.

Vécsi György a budapesti Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán villamos üzemmérnökként szerezte diplomáját. Szakmai pályafutása során jelentős tapasztalatot szerzett az energiatermelés, az energetika területén, ideértve a hagyományos és a megújuló villamosenergia-termelést is.

Az új vezérigazgató az MVM Tisza Erőmű Kft. ügyvezetője volt, előtte projektmenedzserként, folyamatirányítási mérnökként, majd üzletfejlesztési igazgatóként is dolgozott ugyanitt, a mintegy három év alatt.

Még korábban vezető pozíciót töltött be a Miskolci Fűtőerőmű (MIFŰ) és a Miskolci Hőszolgáltató (MIHŐ) társaságoknál, illetve irányította a kazincbarcikai Borsodi Hőerőművet és a Miskolc Holding Zrt.-t is.

Eddigi munkája során már korábban is együttműködött a Mátrai Erőművel, többek között több blokk generátor cseréjét segítette – írta a vállalat.

Kiss Csaba a vállalat honlapja szerint a Mátra Energia Zrt Felügyelő Bizottságának elnöke is marad.

 

fotó: facebook (Mátra Energia Zrt)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.