Mobilitás

Kikötőzöldítés: önvezetéssel és elektromos teherautókkal a jövőbe

Benedek Attila | 2023.06.19. 01:00

Manapság sokat olvasni nagyvállalatok környezetvédelmi céljairól és ígéreteiről, ez egy igen forró téma. A haszonjárműves terület sem marad ki a változásokból, most a kikötői járművek átalakulásáról adunk hírt.

 

Egész sok olvasnivalót talál nálunk a haszongépjárműves üzletágról, ez a cikk például arról szól, hogy a Tesla Semi mellett milyen lehetőségek adódnak az áruszállítók zöldítésére. Szót ejtettünk már a Hyundai európai sikereiről is. És természetesen az USA legnagyobb nevei sem maradhatnak ki és az európai alternatív megoldás sem, amely a legkorszerűbb dízel Audikban is helyt áll. A Toyota kikötői projektje pedig remek átkötés a témánkra. A kamionok számát látva a hazai utakon, fontos környezetvédelmi kérdés és a műfaj zöldebbé tétele.

A téma ezúttal is az intermodalitás, a latin szó „többféle módot” jelent. A szállítmányozásban ez annyit tesz, hogy az áruk, azaz a konténerek célba juttatására több eszközt használnak. Az intermodális csomópont pedig esetünkben azt a kikötőt jelenti, ahol a hajóval érkező konténereket, vonatokra vagy teherautókra rakják.

A Q-Truck, azaz a Qomolo Truck nemrég került be a teherautós hírek közé. Az oka az, hogy nemsokára munkába állítják az első európai flottát. A helyszín az Egyesült Királyság, Felixstowe kikötője. Ez az egyik legnagyobb kikötője a térségnek.

A szálak Kínába vezetnek, pontosabban a Westwell Technology Co.-hoz. Ennek a tech cégnek a leányvállalata a Qomolo Truck, amivel már 2018 óta dolgozik együtt a Hutchinson Ports. A HPH kikötőket üzemeltető óriásvállalat. A nagyságáról sokat elmond, hogy 2005-ben 33,2 millió konténert mozgattak meg… A két cég együttműködésének a célja, hogy 2035-re,  kibocsátásmentessé tegye a Hutchinson Ports kikötőit.

Nemsokára munkába állítják az első európai Q-Truck flottát. (Fotó: Q-Truck)

MI és társai

A hi-tech eszközöket alkalmazó vállalatnak az első terméke a One, amely egy fülke nélküli alváz. A lapos, elektromos hajtású alváz, kombinálható busz, hosszú konténerszállító és számos más járműfajtával.

Minket viszont a Q-Truck érdekel, mert ezt használják nemsokára Európában –  igen nagy számban.

A 75 tonna teherbírású, 140-150 kilométeres hatótávolságú vontató, energia szempontjából több érdekességgel is szolgál. Az egyik, hogy elektromos árammal működik. A csavar az, hogy a sofőr nélkül, napi 24 órás üzemmódban működő teherautóknál nem vacakolnak a hosszú ideig történő töltéssel. Úgy oldják meg, hogy pár perc alatt akkumulátort cserélnek. A lemerült áramtárolókat, pedig két óra alatt töltik fel.

A vállalat nem ijed meg a high tech eszközöktől. (Fotó: Q-Truck)

 

Először Thaiföld

Elsőként 2020-ban kerültek alkalmazásra a Q-Truck-ok. A helyszín Thaiföld, Laem Chabang kikötő D terminál, ahol 15 önvezető konténermozgatót vetettek be. A helyszín nem véletlen: ez a világ első okos kikötője. Itt történt meg az, hogy nem csak a forgalom elöl elzárt kikötőben alkalmazták az önvezető konténer-vonatókat, hanem a hagyományos járművekkel együtt közlekedtek.

A járművek-járművek, járművek-daruk és a járművek és a vezérlő központ közötti villámgyors 5G-s kapcsolat alapnak számít. Az érzékelők hada szintén, ahol a kamerák mellett bevetik a LiDAR-t is, ami lézer segítségével érzékeli rendkívül pontosan a környezetet.

Az EPP, az extrém pontos helymeghatározásnak a rövidítése. Ezért centiméter pontosságú helymeghatározásról beszélünk, amely akkor jön jól, ha szűk helyre kell beállni. Ehhez igazodik a járművek precíz kormányzása is. A magas szintű vezérlést természetesen „nyakon öntötték” mesterséges intelligenciával és öntanulással. Veszély esetén, ott a távolról történő vezérlés lehetősége.

Ezt a különleges technikát alkalmazzák az Egyesült Királyságban is, ahol száz Q-Truck kerül nemsokára bevetésre, mert a negyedik generációs változat, már megkapta az európai típusbizonyítványt.

 

Kiemelt kép forrása: Q-Truck

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.