Mobilitás

A Toyota új autó akkumulátorral jelentkezik, amivel a töltési idő alig lesz 10 perc

Devenyi Dalma | 2023.06.20. 02:00

A japán autógyártó cégek felzárkóznak, miután az a kritika érte őket, hogy nem tettek eleget a klímaválság elleni küzdelemben. A Toyota bejelentette, hogy az akkumulátoros elektromos járművekre vonatkozó ambiciózus tervei részeként egy teljes mértékben szilárdtest-akkumulátor gyártását tervezi.

 

A bejelentésre az egyre sorakozó kritikák közepette került sor, amelyek szerint Japán vezető autógyártójának többet kell tennie az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében. A Toyota közölte, hogy már 2027-re tervezi a kereskedelmi forgalomban kapható szilárdtest-akkumulátor kifejlesztését – írja az Euronews.

 

Mit jelent majd a szilárdtest-akkumulátor az elektromos járművek számára?

Koji Sato, a Toyota elnöke szerint a vállalatnak fel kell zárkóznia, miután lemaradt az elektromos jármű ágazatban. A vállalat azt tervezi, hogy 2026-ig 1,5 millió elektromos járművet szállít, az akkumulátoros járművek választékának bővítésével és a technológia fejlesztésével.

„A jármű operációs rendszerének fejlesztésével a következő generációs akkumulátoros elektromos jármű lehetővé teszi a vezetési érzés testre szabását is. A gyorsításra, kanyarodásra és megállásra összpontosítva” – áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a töltési idő az elektromos járművek egyik fő hátránya.

Az új akkumulátorral ez 10 percre vagy még kevesebbre rövidül.

Az elektromos jármű tulajdonosok általában rendelkeznek töltőállomással az otthonukban, és éjszakára bedugva tartják autójukat a töltéshez. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Toyota régóta ragaszkodik ahhoz, hogy a hibridek jobb megoldást jelentenek. A hibrid autó menet közben töltődik, de az elektromos motor mellett benzinmotorral is rendelkezik.

 

Milyen lesz a Toyota jövője?

Legutóbbi bejelentésében a Toyota elmondta, hogy a lítium-ion akkumulátorok (a legtöbb elektromos autóban jelenleg használt akkumulátortípus) – innovációján is dolgozik. Ezzel új, megfizethető árú lehetőségeket kíván biztosítani.

A Toyota azt mondja, hogy elkötelezett a „hidrogénalapú társadalom” mellett, és továbbra is dolgozik a hidrogénnel hajtott modelleken, beleértve az üzemanyagcellás járműveket is.

A hidrogén még mindig drága, és általában fosszilis tüzelőanyagok felhasználásával készül, bár megújuló energiával is előállítható. A Toyota elmondta, hogy különböző partnerekkel dolgozik együtt a tisztább és olcsóbb hidrogén előállításán.

 

Bioüzemanyag a Toyotától?

A Toyota dolgozik a második generációs bioüzemanyagokon is. A bioüzemanyagok, mint például az etanol, megújulóbbnak számítanak, mint a fosszilis üzemanyagok, bár más hátrányai azért vannak.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.