Vállalatok

Az orosz Novatek saját LNG-termelő technológiát fejlesztett ki

S.Rita | 2023.06.20. 01:00

Az orosz Novatek vállalat június 13-án közölte, hogy kifejlesztette saját technológiáját a cseppfolyósított földgáz (LNG) nagy mennyiségű előállítására, ami kulcsfontosságú lépés az LNG-termelés fellendítése és Oroszország globális részesedésének növelése érdekében az üzemanyagpiacon.

 

A vállalat közölte, hogy orosz szabadalmat szerzett a Arctic Mix elnevezésű, saját fejlesztésű technológiájára, amely a földgáz nagyüzemi cseppfolyósítására szolgál vegyes hűtőközegek felhasználásával – írja a Reuters.

Az orosz cég azt is elmondta, hogy a gyártási folyamatot a vállalat gravitációs alapú szerkezetekre vonatkozó nagyszabású projektjeinek megvalósítására fejlesztették ki, amelyek termelési kapacitása egy gyártósor esetében meghaladja az évi 6 millió tonnát.

Oroszország nem rendelkezik LNG-gyártási technológiákkal, miután a nyugati cégek tavaly kivonultak az ehhez szükséges tudásukkal Moszkva Ukrajna ellen irányuló fellépése miatt.

„Ez az innováció fontos lépés a cseppfolyósítási folyamatvonalak lokalizálása felé, összhangban a vállalat stratégiai célkitűzésével, vagyis hogy Oroszország fejlessze az LNG-technológiákat” – nyilatkozta a Novatek.
  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.