Mobilitás

Veteránautók villamosítása? Üzlet a javából!

Benedek Attila | 2023.07.05. 02:00

A veteránautózás az utóbbi években trendi dologgá vált, egyre többen foglalkoznak vele hobbiként vagy üzletként. Az újdonság ezen a téren az öreg autók villamosítása.

 

A témával már korábban foglalkoztunk, akkor leginkább a Ford és a Chevrolet gyári tevékenységére fókuszáltunk. Ami arról szól, hogy a Chevy már kínál néhány régi modelljéhez elektromos átalakító csomagot. Nem véletlen az igyekezet: a közeljövő nagy üzlete lehet ez.

Ebben a műfajban a magyar szálat Bazsó Gábor autós-újságíró, Gréta elnevezésű Porschéja képviseli.

Fontos tényező a sportkocsi a villamosításban a WhiteSkiff Classics. Ez a cég a stuttgarti veteránok egyik legnagyobb hazai rendbehozója, a munkájukat nem csak itthon, hanem külhonban is elismerik.

 

Az angol vonal

A veteránok villamosításában az egyik legnagyobb név az Electrogenic, amely többnyire régi angol járművekhez fejleszt Plug and play rendszerű hajtásokat. Ez annyit jelent, hogy az eredeti motort és a hozzákapcsolódó dolgokat kiszerelik a járműből. Majd ezt követően beépítik a típushoz kifejlesztett és letesztelt elektromos hajtást. Közben persze történik egy alapos restaurálás is. De az is lehet, hogy ezt a méregdrága lépést kihagyják.

Erre példa a nemrég kifutott Land Rover Defender, aminek csak a dízelmotorját cserélik elektromosra. A szögletes autó ezt követően tökéletesen alkalmas a terepjárásra és a típusra jellemző munkák végzésére. Miközben nulla a szennyezőanyag-kibocsátása.

Az Electrogenic széles választékot kínál, mert a Defender mellett elérhető náluk a klasszikus Mini. A koronaékszer, a Jaguar E-Type, de ezen felül kapható náluk átalakító csomag a Citroen DS-hez és a Porsche 911-hez is. Az angol vállalat nemcsak a belpiacra gondolt, hanem világszerte értékesíti az átalakító készleteit.

 

David Beckham nyomában

Ez a műfaj akkor vált igazán ismertté, mikor David Beckham fia megházasodott. Ugyanis az egyik ajándék, amivel meglepték az ifjú párt, egy veterán Jaguar volt. Természetesen elektromos hajtással. A jelképes összegbe kerülő zöld masinán, 350 ezer fontos árcédula díszelgett… Beckham résztulajdonosként szerepel a Lunazban, amelytől származik a különleges kétüléses.

Ez a vállalkozás leginkább a drágább típusokra specializálta magát, azaz régebbi Rolls-Royce, Bentley és Jaguar típusokra.

A több százezer fontos árcédulák nem véletlenek, mert teljes restaurálást végeznek és az autók egyénre szabása is megoldható. Örömteli, hogy a Lunaz hajdani dízelmotoros kukáskocsikat is villamosít…

Beckham résztulajdonosként szerepel a Lunazban. (Fotó: Lunaz)

 

Utószó

A bolygónkon a becslések szerint 1,3-1,4 milliárd hagyományos motorral közlekedő jármű található. Ezek zöldítése kezd egyre jobban célkeresztbe kerülni. Szerencsére a gyárak is észbe kaptak, ahol nem csak az e-Fuel és a HVO jelenti a megoldást. Hanem a használt autók gyári felújítása és garanciákkal történő eladása is. Amiben a Renault az úttörő.

Így jóval nagyobb az esély a szén-dioxid-kibocsátás hatékony csökkentésére, mint az elektromos hajtás európai és amerikai erőltetése. Ennek oka az utakon futó, hatalmas mennyiségű, fosszilis üzemanyagot használó jármű. Ezek zöld autókra történő cseréje, nagyon lassú folyamat. (Nemrég lépte túl az elektromos autók száma a tízmilliót.)

Az elektromos és más alternatív hajtások mellett, az előbb említett utakat is érdemes lenne kihasználni, mert az „ellenség” a széndioxid kibocsátás, nem pedig a hagyományos hajtásrendszerek vagy az autó.

A legegyszerűbb módszerek, sokszor hatékonyabbak és gyorsabban hoznak látható eredményeket, mint olyan projektek, amelyekbe teherautószámra kell önteni a pénzt.

 

Kiemelt kép forrása: Electrogenic

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.