Szabályozás

Spanyolország sürgeti az uniós országokat, hogy a következő hetekben megállapodásra jussanak az energiapiac kérdéseiben

S.Rita | 2023.07.15. 01:00

Az EU soros elnökségét betöltő Spanyolország azt szeretné, ha az európai tagországok a következő hetekben megállapodásra jutnának a közös villamosenergia-piac reformjáról.

 

Az uniós országoknak eddig nem sikerült megállapodniuk az energiapiac reformjának módjáról, hogy felgyorsítsák a megújuló energiaforrások elterjedését és megvédjék a fogyasztókat a drasztikus árnövekedéstől – írja a Reuters, a spanyol energiaügyi minisztérium forrása alapján. A jelentés szerint a főkérdés, amely miatt összeütközésbe kerültek, az erőműveknek nyújtott állami támogatás, és ez továbbra is a fő vitás pont.

Madrid, amely az év végéig az EU soros elnökségét tölti be, az energiapiaci megállapodás megkötését az egyik legfontosabb prioritásává tette.

A spanyol elnökség lesz az utolsó teljes körű elnökség a jövő júniusi európai parlamenti választások előtt, ami még sürgetőbbé teszi a reform befejezésének szükségességét.

A forrás szerint a spanyol diplomaták azon dolgoznak, hogy még a nyári szünet előtt megállapodásra jussanak, azzal a céllal, hogy a szünet után megkezdjék a tárgyalásokat az Európai Parlamenttel és az Európai Bizottsággal, és az év végéig pedig lezárják a megállapodást.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.