Mobilitás

A hegyiverseny, amit egy Ford Transittal nyertek

Benedek Attila | 2023.07.18. 01:00

Milyen lehet az az autóverseny, ahol egy Ford Transittal is az élvonalban lehet lenni? Különleges.

 

Az első Pikes Peak hegyiversenyt 1916-ban tartották. A „verseny a fellegekbe” néven futó viadal az 1980-as évekig amerikai belügy volt. Ami annyit jelentett, hogy szinte állandóan a helyi pilóták nyerték a különleges futamot. A számtalan kategóriára felosztott mezőny csúcsligáját az Unlimited jelenti. A világ legrégebbi hegyiversenyét a külföldi versenyzők tették igazán ismertté.

 

Európa expressz

Az első neves európai induló a norvég ralikrossz legenda, Martin Schanche volt (1984). Ugyan abban az esztendőben az 1982-es rali-világbajnokság második helyezettje, a Mouton/Pons/Audi Sport Quattro trió is nevezett a Pikes Peakre. Ez a két sikeres szereplés nyitotta meg az utat az európai pilóták előtt.

1984-ben az 1982-es rali-világbajnokság második helyezettje, a Mouton/Pons/Audi Sport Quattro trió is nevezett a Pikes Peakre.

A pálya

A Colorado államban lévő hegyi felfutó több különlegességgel is szolgál. Az egyik legizgalmasabb vele kapcsolatban, hogy 156 kanyar és 19,99 kilométer megtétele után következik a cél. A fűszert az adja, hogy a start 1440 méternél található, a cél pedig 4302 méteren. Ennek köszönhetően a hagyományos motorral szerelt autók, komoly „légszomjjal” és teljesítmény-vesztéssel küzdenek. Ezt a problémát, a turbómotorokkal tudták a legjobban áthidalni.

 

Az elektromos korszak

A váltás a hagyományos hajtóanyagokról az elektromos, hidrogén-hajtásra vagy a szintetikus üzemanyagokra a versenyzésben is napirenden van. A Pikes Peaken az első elektromos autó felfutására 1981-ben került sor (Jee Ball, Sears Electric Car). A 32 perc feletti eredmény, az akkor még murvás útfelületnek és az autó nagy tömegének is betudható volt. Az első villanyautós mérföldkövet Katy Endicott állította be, a 15 perc 44 másodperces idejével. A járműve, egy Honda Civic Shuttle volt, amit elektronok mozgattak.

Utána is akadtak kísérletezők, a 2000-es években már jól látszódott, hogy a rekordidőket az elektromos autók fogják szállítani. Az első fecskék között megtalálható volt a Suzukival számtalan első helyet begyűjtő Nobuhiro Tajima. A japán pilóta, az E-Runner Pikes Peak Special típussal törte át a sokáig megdönthetetlennek tartott tíz perces időhatárt. Tajima, 2013-ban, 9 perc 46 másodperc alatt tette meg a távot.

A következő villanyautós mérföldkövet egy Porsche és Le mans-i 24 órás specialista pilóta, Romain Dumas érte el. A Volkswagen ID.R elnevezésű versenygépével, űridőt futott a Dakar-ralin is szereplő versenyző. Az eredmény: 7 perc 57 másodperc. Ezt a 2018-ban felállított csúcsot, eddig még senki nem szárnyalta túl.

 

A Pikes Peak mint markerting eszköz

Mára szerencsésebb az amerikai versenyt egy marketing eszköznek tekinteni, amiből úgy lehet kihozni a legtöbbet, ha egy gyári csapat van a háttérben, miközben a zseniális pilótára kerül a reflektorfény.

A módszerre számtalan példát lehet hozni, az első között volt Mouton és az Audi szereplése, a legnagyobb durranást talán a Sébastian Loeb, a Red Bull és a Peugeot triói győzelme jelentette. De a VW villanyautós akciója is nagyot szólt.

A VW az ID széria népszerűsítése miatt vágott bele a szupergyors versenygépének a megépítésébe. Ahol a versenyző és a tesztpilóta szerepkört is a francia zseni, Dumas töltötte be.

Ford Supervan 4.2

A Ford szintén nagy játékos marketing téren, a csavar az volt náluk, hogy a kék ovál a Transitot reklámozta… Az első Supervant 1971-ben mutatták be, a legfrissebb – a 4-es verzió – természetesen már elektromos. Amit négy villanymotor mozgat, 2000 lóerővel… A Pikes Peakre elég volt három motor és 1400 lóerő, miközben az autót alaposan lekönnyítették. Ezért ennek a gépnek a neve már Supervan 4.2.

Az előbb említett villanyszörnnyel vágott neki a versenynek Dumas, aki 8 perc 47 másodperc alatt ért célba. Amivel a kategória első idejét érte el. Az abszolút értékelésben, mindössze egy autó előzte meg, ami egy Honda motoros versenygép volt.

 

Kiemelt kép forrása: Ford

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.