Trading

A fekete-tengeri kikötők jelentősége az orosz áruexportban

Devenyi Dalma | 2023.07.25. 02:00

Ukrajna július 20-án, csütörtökön közölte, hogy július 21-től a Fekete-tengeren orosz kikötők és az Oroszország által megszállt ukrán kikötők felé közlekedő valamennyi hajót katonai rakomány potenciális szállítójának tekintheti. Az ilyen hajókra „minden releváns kockázat” vonatkozik majd – közölte az ukrán védelmi minisztérium. A nyilatkozat megegyezik az orosz védelmi minisztérium szerdai fenyegetésével, amely az Ukrajnába tartó összes hajóra vonatkozott.

 

Az alábbiakban a Reuters nyomán néhány részletet közlünk Oroszország legfontosabb nyersanyagexportjairól és a fekete-tengeri exportútvonalak jelentőségéről.

 

Gáz

Oroszország az Azovi-tengert a Fekete-tengerrel összekötő Kercsi-szoroson keresztül tartályhajókon keresztül cseppfolyósított földgázt (LPG) exportál. A fekete-tengeri Taman kikötő Oroszország teljes LPG-exportjának mintegy 7,5%-át adja.

 

Gabona

Oroszország a világ legnagyobb búzaexportőre, elsősorban Afrikába és a Közel-Keletre. Emellett jelentős kukorica- és árpaexportőr is. Jelenleg betakarítja az új termést, ami azt jelenti, hogy több millió tonna gabona áll majd rendelkezésre az elkövetkező hónapokban exportra.

Oroszország fekete-tengeri gabonatermináljai az ország gabonaexportjának mintegy 70%-át bonyolítják le. Ezek közé tartozik Novorosszijszk és Taman kikötője.

Az Azovi-tengeri kikötők bonyolítják le az orosz gabonaexport fennmaradó 30%-át. A Kercsi-szoroson áthaladó hajók hajózását azután befolyásolták, hogy Oroszország július 16-án felfüggesztette a közlekedést, Ukrajna pedig csütörtökön közölte, hogy a hajózás veszélyes, bár csütörtökön több hajó is közlekedett ott.

Oroszország az előrejelzések szerint 47,5 millió tonna búzát fog exportálni a július 1-jén kezdődött új, 2023/24-es gazdasági szezonban – közölte az amerikai mezőgazdasági minisztérium.

 

Olaj

Oroszország a Novorosszijszk közelében lévő fekete-tengeri Szeszkarisz terminálról exportálja olaját, míg a Kaszpi-tengeri Csővezeték Konzorcium (CPC), amely a globális olaj mintegy 1%-át kezeli, a közeli Juzsnyaja Ozerejevka terminálról szállítja az olajat.

A CPC tavaly 58,7 millió tonna (1,2 millió hordó/nap) olajat kezelt a terminálról, míg a Szeszkarisz éves kapacitása 40 millió tonna (800 000 hordó/nap).

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.