Rezsi

Sztornóztassa le gázszámláját és álljon át diktálásra!

Csongor Takács | 2023.07.31. 01:06

Nincs hiba a 90,000 átalánydíjas fogyasztó nemrég kézhez kapott gázszámlájában. Ennek ellenére nem kell rohanni az egész összeget azonnal befizetni, sőt a részletfizetésen túlmenően is van más megoldás. 

 

Gulyás Gergely a kormányinfón elmagyarázta, hogy azért kaptak az átlagosnál magasabb gázszámlát az átalánydíjazást választott ügyfelek egy része, mert mostanra elfogyott a rezsicsökkentett áron kiszámlázható mennyiség, így a szolgáltató már kénytelen volt lakossági piaci tarifával számolni. Az MVM azonkívül, hogy automatikusan felkínálja a részletfizetés lehetőségét ügyfeleinek, egyéb megoldást is kínál.

Meg kell próbálni leolvasásra átállni: akkor rögtön sztornózni fogják a rendszerben a magas összegű számlát, és máris kevesebbet fog az ügyfél fizetni. Kicsit később vissza lehet állni átalánydíjra ismét. Ha az ügyfél mégis befizetné a most kapott magasabb számlát, akkor sem vész el a befizetett összeg, a szolgáltató el fog számolni vele.

Ez a probléma azt a 90,000 ügyfelet érinti, akiknél most, a július 31 előtti időszakban volt az éves elszámolás.  A szolgáltató azt ígéri, mindenkinek segítenek, forduljanak az ügyfélszolgálathoz – számolt be az RTL Hiradó.

Magyarországon minden magyar háztartás az átlagfogyasztás mértékéig (63 645 MJ/év, illetve 1729 m3/év) rezsicsökkentett áron kapja a gázt. A mennyiség 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. időszakra érvényes. 2023.augusztus 1-től újra indul a kedvezményes időszak.

fotó: MTI (Balog Zoltán)

  Csongor Takács
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.