Mobilitás

Ki kell cserélni az elektromos autók akkumulátorait? Mennyibe kerül a javítás?

S.Rita | 2023.08.05. 01:00

Akárcsak a hagyományos autó üzemanyagtartályát, az elektromos jármű akkumulátorát valószínűleg nem kell cserélni a jármű élettartama alatt – feltéve, hogy nem sérül meg. Mi történik viszont, ha „beüt a ménkű”? 

 

Az elektromos autók akkumulátorai a legdrágább alkatrészek. Ha elektromos autóra, vagy akár egy plug-in hibridre való átállást fontolgat, amely tartalmaz néhány elektromos alkatrészt, bölcs dolog tudni, hol lehet nagy összegeket bukni a javításon. A TopGear összeszedett néhány fontos tudnivalót.

 

Az akkumulátornak ki kell bírnia az autó élettartamát. Hogy is van ez?

Igen, meglepő módon – a kezdeti aggodalmak ellenére, hogy az akkumulátor állandó töltése és újratöltése ugyanazt eredményezi, mint egy mobiltelefon feltöltése, azaz idővel leépül – a gyártók úgy találták, hogy az akkumulátorok tovább bírják, mint ahogyan azt először gondolták. Kivéve néhány korai Nissan Leaf akkumulátor esetében…

Az autógyártók jelenleg úgy számolnak, hogy akkumulátoraik 10-20 évig bírják. Így a gyártók, köztük a Nissan és a Tesla nyolc év vagy 100 000 mérföld garanciát kínálnak.

Akárcsak a hagyományos autó üzemanyagtartályát, az elektromos jármű akkumulátorát valószínűleg nem kell cserélni a jármű élettartama alatt – feltéve, hogy nem sérül meg. (Fotó: Canva)

Miért nem mennek el a gyártók a falig, és miért nem vállalnak garanciát az akkumulátor teljes élettartamára?

Nos, mint említettük, az akkumulátorok nagyon drágák, és a tartósságukat az is meghatározza, hogy mennyire bánnak jól velük a tulajdonosok…

 

Mivel lehet károsítani az akkumulátort?

Az akkumulátor nem megfelelő kezelése alapvetően a gyorstöltőkön történő állandó töltésre vezethető vissza. Ez idővel az akkumulátorok elemeinek lebomlásához vezet, és azt eredményezi, hogy az akkumulátorban nem zajlik le annyi kémiai tevékenység, mint korábban.

Ilyesmi történik a mobiltelefonjainkkal is, amelyek éjszakára töltve maradnak, és folyamatosan a nulláról 100%-ra töltjük őket.

Attól függően, hogy kinek az adataira hivatkozunk, az elektromos járművek tulajdonosainak 80-90 százaléka otthon tölti az akkumulátort. Bár ez valószínűleg költségalapú döntés – olcsóbb otthon tölteni -, de az otthoni töltők lassabbak. Ez a lassabb töltés jót tesz az akkumulátoroknak, mivel védi az elemeket.

A háztartási töltők csak 22 kW-ig terjedhetnek (bár ezt kevesen használják ki – a 22 kW-os töltő háromfázisú tápellátásra támaszkodik. Gondoljunk csak a gazdaságokra és más olyan helyekre, ahol a lakóhelynek kereskedelmi elemei vannak). A legtöbbjük legfeljebb 7 kW-os teljesítményt nyújt. Ez azt jelenti, hogy egy 77 kWh-s akkumulátornak körülbelül 10 órára van szüksége a töltőn, hogy nulláról a teljes töltöttségi szintre jusson.

A gyors és ultragyors  töltők akár 350 kW teljesítményt is képesek leadni, bár gyakrabban csak 150 kW-ot. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz az akkumulátor sokkal rövidebb idő alatt töltődik fel, bár nem feleannyi idő alatt.

 

Miért nem feleannyi idő alatt?

Mert az akkumulátor töltése egy görbe mentén történik, amely lassan indul, gyorsul, eléri az ideális pontot, majd leáll, és aztán jelentősen visszaesik. Ez az egész a töltöttségi állapottal kapcsolatos, amit SoC-nek neveznek.

A SoC az akkumulátor kapacitásának százalékos aránya. Az elektromos autó sofőröket arra ösztönzik a piaci szereplők, hogy 10 és 80 százalék között töltsenek, ne folyamatosan nulláról a teljes töltöttségi szintre menjenek.

 

A hatótávpara miatt kell ezt tenni?

Valójában nem. Hanem azért, hogy minimalizálják a hosszabb várakozást a töltőponton. Magától értetődik, hogy könnyebb feltölteni valamit, ha már eleve van benne valami. A nulláról való indulás mindig lassabb folyamat.

Az akkumulátor nem megfelelő kezelése alapvetően a gyorstöltőkön történő állandó töltésre vezethető vissza. (Fotó: Canva)

Tehát aki folyamatosan gyorstöltőket használ, annak ki kell cserélnie az akkumulátorát?

Talán… Sőt, valószínűleg. És ezzel együtt egy csomó pénzt is el fog költeni.

 

Mennyibe kerül egy elektromos autó akkumulátorának cseréje?

Sokba. Ha ki kell cserélni az akkumulátort, az zsebbenyúlós lehet. Kisebb akkumulátorok esetén is 1 millió forint feletti összegekkel találkozhatunk, a nagyobbak pedig bőven több millió forintra rúgnak. Erről a Carscoops közölt korábban tartalmat.

 

Merre tart a technológia?

Az elektromos autó akkumulátorokat újra felhasználhatják (például kisebb eszközökben, e-bike-okban), de az akkumulátor-technológia fejlődésével úgy tűnik, hogy minden javíthatóbbá, cserélhetőbbé és olcsóbbá válik.

A Nio, egy kínai elektromos járműgyártó cserélhető akkumulátor-rendszereket készít. Úgy gondolják, hogy egyes járművezetők számára az akkumulátorcsomag percek alatt történő cseréje előnyösebb lesz, mint a beépített rendszer töltésére való várakozás.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.