Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

A Tesla olcsóbb, rövidebb hatótávolságú modelleket dob piacra

S.Rita | 2023.08.17. 01:00

A Tesla bevezette Model S szedánjának és Model X SUV modelljének olcsóbb, rövidebb hatótávolságú változatait az Egyesült Államokban, az eladások növelését remélve.

 

Ezen a héten a Tesla bevezette olcsóbb, rövidebb hatótávolságú modelljeit az Egyesült Államokban az eladások növelésére törekedve, mivel a magas hitelköltségek hátráltatják a drága elektromos járművek iránti keresletet. Az USA-ban, Kínában és más piacokon már csökkentette járműveinek árát, mivel az eladások növekedését, a magasabb haszonkulcsok elé helyezi az autógyártók körében – írja a Reuters.

 

Az ár 10 ezer dollárral csökkent

Az austini, texasi székhelyű vállalat más kedvezményekkel is hozzájárult a készletek csökkentéséhez, egy olyan stratégiában, amely Elon Musk vezérigazgató szerint a Tesla recessziós stratégiájának része. Az új S és X rövidebb hatótávú, „standard” modellek ára 78 490, illetve 88 490 dollár. Ezek 10 ezer dollárral olcsóbbak, mint a korábbi legalacsonyabb árú modellek, amelyek már szeptemberi és októberi szállítással is kérhetők.

Ha a standard választék nem azt a minőséget nyújtja, amit a Tesla-vezetők elvárnak, akkor az aggodalomra ad okot. Azonban, amit a standard nyújt, nem tér el jelentősen a prémiumtól – ettől a vezetők még inkább meg fognak riadni – mondta Danni Hewson, az AJ Bell pénzügyi elemzője.

 

Mennyivel rövidebb a hatótávolságuk?

Az új Model S hatótávolsága legfeljebb 515 kilométer, ami alacsonyabb, mint a normál kétmotoros és a hárommotoros Plaid változatoké, amelyek akár 650 kilométert, illetve 635 kilométert is képesek megtenni. A Model X SUV hatótávolsága legfeljebb 430 kilométer, ami jóval kevesebb a drágább változatoknál, amelyek akár 560 kilométert is haladnak.

A részvények 0,8%-kal csökkentek a kereskedésben a bejelentés előtt, miután idén eddig közel 95%-os nyereséget értek el. A második negyedévben 19%-kal több Model X-et és S-t adott el a piacon, mint egy évvel korábban.

A világ legértékesebb autógyártója a múlt hónapban közölte, hogy a működési eredményt és a bevételt beárnyékolta az alacsonyabb átlagos eladási ár és a drágább modelljeinek alacsonyabb eladásai.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.